sursa foto:  smedata.sk

A ieșit la iveală! Cine este cel mai bogat europarlamentar român

Surpriză de proporții! A ieșit la iveală cine este mai bogat europarlamentar român! Nimeni nu se aștepta la această persoană!

Cea mai mare supriză vine din România, care are un europarlamentar clasat pe locul 4 al influenței la Bruxelles, din cei 751 de aleși ai Parlamentului European. Este vorba despre Adina Vălean, aleasă în 2014 pe listele PNL, și cunoscuta în țara natală mai degrabă ca soția lui Crin Antonescu.

Vălean conduce Comisia de Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară. Românca a strâns 70,5 puncte, din 100 posibile, în topul celor de la VoteWathe Europe, care au luat în considerare trei elemente în atribuirea punctajelor: influențarea politicilor europene, rolul de lider în PE și conexiunile politice la nivel european.

Românca este chiar mai bine plasat decât liderul ALDE, belgianul Guy Verhofstadt, sau germanul Udo Bullmann, liderul grupului social-democrat din PE. Pentru a înțelege importanța studiului, trebuie spus că în anul 2016 institutul VoteWatch Europe au fost declarat cel mai influent think-thank de la Bruxelles, iar de-a lungul timpului a avut studii în peste 20 de țări.

O altă mare supriză este pesedistul Ioan Mircea Pașcu, aflat pe locul doi între europarlamentarii românii în ceea ce privește influența. Pașcu se află pe locul 31 în clasamentul general, dar el nici măcar nu se mai află pe listele PSD pentru alegerile din acest an.

Citește și:

Cine e, de fapt, omul care o pune la zid pe Carmen Dan – Totul despre averea lui Cătălin Ioniță, șeful DGA

Surse S-a aflat motivul! De ce a fost, de fapt, Liviu Dragnea trădat de aliatul său de încredere

ANAF lovește din nou! Cum i-a păcălit instituția pe români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare