sursa foto:  digi24.ro

A început destrămarea PNL?! Revoltă în partid după alianța cu USR-PLUS

Un scandal de proporții a izbucnit în interiorul PNL, după ce s-a luat decizia de a participa într-o alianță cu USR-PLUS la alegerile locale din București.

 

Viceprimarul Dan Cristian Popescu spune că se simte obligat să candideze la Primăria Sectorului 2 ca să-l împiedice pe Neculai Onțanu (PSD) să recâștige funcția de edil, conform celor de la spotmedia.ro.

Dan Cristian Popescu și-a pregătit din timp candidatura la funcția de primar de sector. În urma negocierilor interne, alianța PNL-USR-PLUS a decis însă să îi susțină pentru funcția de primar de sector pe contracandidatul lui Popescu, Radu Mihaiu (USR).

Relația dintre cei doi este destul de tensionată. În repetate rânduri, Radu Mihaiu l-a provocat public pe Dan Cristian Popescu să își asume responsabilitatea pentru diverse probleme din Sectorul 2. Iar Dan Cristian Popescu susține că l-a dat în judecată pe Radu Mihaiu.

 

Este încă membru PNL, dar nu poate candida ca liberal

 

Așadar, chiar dacă alianța de dreapta nu l-a susținut, Dan Cristian Popescu spune că este încă membru PNL.

”Sigur, sunt membru PNL. Mie nu mi-a reproșat nimeni nimic, în partid. Nu mi-a spus nimeni, nici public, nici personal, de ce n-am fost susținut. Nu îndeplineam un criteriu, am supărat pe cineva… Nu știu.

Sunt într-o perioadă de evaluare. Încă nu înțeleg logica deciziei (luate de PNL atunci când i-a dat sprijinul lui Radu Mihaiu – n.red). Logica personală o pot înțelege. Dar pe cea politică nu”, a declarat viceprimarul Sectorului 2.

L-am întrebat pe Dan Cristian Popescu dacă va candida independent sau din partea unui partid.

Acesta a răspus că vrea să anunțe acest lucru oficial, într-o conferință de presă pe care o va organiza, cel mai probabil, în cursul zilei de joi (6 august, n.red.).

 

Nu există politicieni nefrecventabili. Dacă au ajuns să candideze și să fie aleși, îndeplinesc criteriile

 

Dacă n-a vrut să ne spună cu cine va merge în alegeri, l-am întrebat pe viceprimarul Sectorului 2 alături de cine n-ar vrea să stea, dacă există, din punctul său de vedere, partide sau politicieni de nefrecventat.

Din răspunsurile omului politic am înțeles că momentan n-ar exista așa ceva.

Dan Cristian Popescu ne-a spus că, potrivit statutului, toate partidele își propun să facă bine.

E adevarat că unii oameni au probleme de diverse feluri. Dar de vreme ce au ajuns să candideze și să fie aleși, îndeplinesc criterii de legalitate și au fost trimiși în funcție de alegători.

Așa că – după cum a învătat din Parlament (ca deputat – n.red.) – cu astfel de oameni trebuie să lucrezi.

Citește și:

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

E oficial! Vârsta de pensionare are parte de modificări

Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare