transfer

sursa foto:  Bugetul.ro, Pexels

A venit vestea de la UE privind transferul de bani! Românii din străinătate, dar și din țară primesc un ajutor neașteptat

Un nou regulament care va schimba complet modalitatea prin care cetățenii europeni efectuează transferuri bancare a fost anunțat de Uniunea Europeană. Prin acest regulament, instituțiile financiare, inclusiv băncile, vor fi impuse să furnizeze servicii de transfer bancar instantaneu în toate statele membre ale comunității europene.

Uniunea Europeană a făcut un pas important spre modernizarea sistemului său financiar, adoptând un nou regulament ce va schimba fundamental modul în care europenii fac transferuri bancare. Potrivit acestui regulament, băncile și alte instituții financiare vor fi obligate să ofere servicii de transfer bancar instant în toate țările comunitare.

Regulamentul în cauză impune o schimbare radicală, cerând ca, începând cu 2025, toate băncile să ofere transferuri bancare instant în toate țările Uniunii Europene, la același tarif ca și viramentele bancare tradiționale. Decizia vine ca un răspuns la nevoia crescută de eficiență și rapiditate în efectuarea plăților, reflectând angajamentul UE de a răspunde provocărilor din domeniul financiar în era digitală în care trăim, acest lucru facilitând schimbul de bani între persoane și companii, eliminând întârzierile și incertitudinea asociate cu tranzacțiile tradiționale.

Citește și: Credite în regim special pentru studenții din România. Care este suma maximă pe care o pot obține

Zece secunde pentru efectua transferul de bani

Reglementarea plăților instantanee va permite oamenilor să transfere bani în zece secunde în orice moment al zilei, inclusiv în afara programului de lucru, nu numai în aceeași țară, ci și în alt stat membru UE. Regulamentul ia în considerare particularitățile entităților din afara zonei euro.

Furnizorii de servicii de plată, cum ar fi băncile, care oferă transferuri de credit standard în euro, vor fi obligați să ofere serviciul de trimitere și primire de plăți instant în euro. Taxele care se aplică (dacă există) nu trebuie să fie mai mari decât taxele care se aplică pentru transferurile de credit standard. Noile reguli vor intra în vigoare după o perioadă de tranziție care va fi mai rapidă în zona euro și mai lungă în afara zonei euro, care necesită mai mult timp pentru a se adapta.

În conformitate cu noile reguli, furnizorii de plăți instantanee vor trebui să verifice dacă IBAN-ul și numele beneficiarului se potrivesc pentru a alerta plătitorul cu privire la posibile greșeli sau fraude înainte de a efectua o tranzacție. Această cerință se va aplica și transferurilor obișnuite.

Vezi și: Bancnote de 100 de euro au ieșit din circulație, după ce autoritățile au stabilit că sunt false! Banii erau produși de un bărbat din Dolj

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare