sursa foto:  Facebook

„Upercut” financiar în bărbia Prințului Harry! Fiul cel mic al Regelui Charles a pierdut procesul cu Ministerul de Interne și trebuie să plătească taxe de judecată imense

Prințul Harry a pierdut procesul în care era implicat de mai bine de doi ani și jumătate. Ducele de Sussex voia să aibă parte de protecție 24 din 7 din bani publici, dar magistrații nu au fost de partea sa. 

În urmă cu doi ani și jumătate, fiul cel mic al Regelui Charles înaintase în instanță o acțiune împotriva Ministerului de Interne. Instituția dorea să-i asigure protecție doar în timpul vizitelor din Marea Britanie, dar ducele nu a fost de acord. A depus o contestație la Înalta Curte, chiar dacă nu mai avea dreptul de a primi pază din bani publici pentru că a renunțat la titlurile sale.

Judecătorul de la Înalta Curte, Sir Peter Lane, a decis că Prințul Harry nu are argumente pentru care are nevoie de protecție. El a menționat că nu există „un set obligatoriu de criterii pe care să le aplice pentru a lua în considerare dacă un individ ar trebui să intre în cohorta Ravec”.

„Suntem încântați că instanța a decis în favoarea poziției guvernului în acest caz și aluăm în considerare cu atenție următorii pași. Ar fi nepotrivit să comentez în continuare. Sistemul de securitate de protecție al guvernului Regatului Unit este riguros și proporțional”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, după finalizarea procesului.

CITEȘTE ȘI:Primul interviu televizat acordat de Prințul Harry, după ce tatăl său a fost diagnosticat cu cancer! Ce a vorbit cu Regele Charles și ce spune despre reunirea familiei!

Dezvăluirile unui fost bodyguard cu care a lucrat Prințul Harry

Ken Wharfe, un fost bodyguard al prințului, a spus că și-a pierdut timpul cu procesul, spunând:

„A făcut o mare greșeală mergând în instanță cu acest caz, deoarece nu avea să câștige niciodată. Scotland Yard și guvernul au spus că vor merge pentru el și asta ar fi trebuit să fie suficient. El are de fapt o afacere destul de bună”

În documentele pe care le-au prezentat avocații Ducelui de Sussex se arată că ar avea nevoie de securitate pentru că ar fi fost amenințat în legătură cu asasinarea lui Al-Qaeda. Vestea a venit după ce Prințul Harry a spus că a ucis 25 de luptători talibani în timp ce slujea în Afganistan în 2012. Spre apărarea sa, a adus în aminte și decesul mamei sale, Prințesa Diana.

Dat fiind faptul că a pierdut procesul, ar trebui să plătească taxele de judecată și avocații săi. Numai Ministrul de Interne a plătit 407.000 de lire sterline în proces, pentru a se judeca.

CITEȘTE ȘI: Necazurile nu se mai termină pentru Prințul Harry! Viza de America i-a fost contestată în instanță, după ce a dezvăluit că a consumat cocaină: “Nu ar trebui să fie lăsat să intre în SUA”. Joe Biden i-a sărit prințului în ajutor!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare