sursa foto:  Facebook

Regele Charles are planul funerar făcut. Operațiunea care va anunța decesul monarhului bolnav de cancer poartă numele unui pod celebru

Regele Charles al III-lea (75 de ani) a fost diagnosticat cu cancer, iar la doar câteva zile după veste, a ieșit la iveală care este planul pentru funeraliile sale. La scurtă vreme după ce mama sa, Regina Elisabeta a II-a, a încetat din viață, au început pregătirile pentru decesul monarhului britanic. Procedura a vizat toți conducătorii din Regatul Unit. 

Regele a fost încoronat la vârsta de 73 de ani, după decesul mamei sale. Și-a dorit de tânăr să ocupe această funcție, dar a simțit mereu că va ajunge prea târziu pe tron. Când în sfârșit și-a văzut visul transpus în realitate, a fost diagnosticat cu cancer. Nu are nici măcar un an de când a primit funcția, încoronarea sa fiind pe 6 mai 2023.

Planul secret pentru înmormântare. Regele Charles și „Menai Bridge”

Situațiile în care moare un monarh britanic sunt extrem de delicate și trebuie pregătite în amănunt, chiar și cu ani buni înainte. Pentru Regina Elisabeta a II-a, a fost planul „London Bridge”, care a cuprins toate detaliile, de la anunțul oficial, până la ultimul său drum, dar și primele 10 zile de după comunicarea veștii. Planul exista încă din 1960 și a fost revizuit de câteva ori.

Pentru Regele Charles al III-lea, numele de cod este „Menai Bridge”, de la primul pod de fier suspendat, care se găsește în Țara Galilor. Ofițerul de protecție regală Simion Morgan a spus despre existența planului și despre nevoia de a-l revizui:

„Chiar și regele a spus în acceptarea sa că își va asuma acest rol atât timp cât viața îi va permite. Are 73 de ani (75 acum, n.r.). Trebuie să începem din nou să facem planuri pentru viitor”, a spus oficialul într-un interviu pentru Today.

CITEȘTE ȘI: Regele Charles, primele declarații după ce a fost diagnosticat cu cancer: „Astfel de gânduri bune sunt cea mai mare mângâiere și încurajare”

Cine va prelua tronul Marii Britanii, după decesul regelui

Succesorul la tron este fiul cel mare pe care Regele Charles l-a avut cu Prințesa Diana: Prințul William. Odată ce tatăl său va trece la cele sfinte, Kate Middleton va deveni regină consoartă. Comparând cu decesul Reginei Elisabeta a II-a, după moartea regelui, va urma o perioadă de doliu național și un mesaj public al noului conducător.

Prim-ministrul va primi informația de la secretarul particular al regelui, dar și Biroul Consiliului Privat al monarhului. Secretarii permanenți le vor transmite vestea miniștrilor din Guvern, iar secretarul de cabinet le va spune, prin e-mail, înalților funcționari. Steagurile de la Whitehall vor coborî la jumătate de catarg.

CITEȘTE ȘI: Prințul William, primul mesaj despre Regele Charles. Gestul pe care l-a făcut Alteța Sa, la o strângere de fonduri cu Tom Cruise

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare