sursa foto:  Facebook

Adevărul nespus! Cine l-a săpat de fapt pe Țuțuianu și cine-i arată cartonașul galben lui Dragnea

Adrian Țuțuianu a declarat în direct la Antena 3 că a plecat de la ministerul Apărării cu lacrimi în ochi. A spus, însă ca l-a ajutat să depășească momentul, simpatia oamenilor obișnuiți din județul Dâmbovița, cu care s-a întâlnit pe stradă cu ocazia evenimentelor la care a luat parte, evenimente ca Zielele Orașului.

„Ponta a fost un prim ministru bun! M-a ajutat mult cât am fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița”, spune proaspătul demisionar forțat, arătându-i un cartonaș galben președintelui Liviu Dragnea.

„Am câștigat alegerile cu cel mai mare număr de voturi din țară, iar ca procent ne-am clasat pe locul 5”, mai spune Țuțuianu încurajat frenetic de sociologul Marius Pieleanu, cel care de altfel, pare să-l fi văzut pe Țuțuianu viitorul președinte al PSD. Și nu doar că l-a văzut, dar i-a făcut și galerie în acest sens.

Și nu doar Pieleanu l-a văzut în funcția aceasta, ci și mai mulți membri PSD Dâmbovița, care povesteau în toate părțile că Țuțuianu are partidul în buzunar. Din acest motiv, mai mulți înscăunați ai președintelui PSD, Adrian Țuțuianu, au început să se creadă cumva stăpâni și să aibă un comportament pe care chiar și Stalin l-ar invidia. Cel puțin așa susțin oameni obișnuiți. Dar despre asta, povestim altă dată pentru că nouă la bugetul.ro nu ne este frică de adevăr, nici de politicienii despre care scriem și credem în Justiție. Chiar și atunci când apropiații au de suferit din cauza aceasta.

Cine-l susține pe Țuțuianu

De exemplu, primarul unei comune din județul Dâmbovița, fost tractorist, absolvent de 8 clase, care a finalizat până la urmă și un liceu prin județul Argeș în 2015, dar cu nota 2 la Bac, a spus unor colegi de partid, care ne-au povestit nouă, că el îl susține pe Țuțuianu până la capăt în demersul lui de a prelua președinția partidului. Dar care demers? A fost un demers? Că nimeni nu pare să fi știut de el.

Acum să revenim la Țuțuianu. Este el o victimă? Cine i-a tras de fapt covorul de sub picioare? Sistemul? Nici gând! Dimpotrivă. Cine a fost ministrul lăudat de președintele Iohannis și care a reușit să bifeze o colaborare fructuoasă cu SRI-ul condus de directorul Eduard Hellvig? Cine, dacă nu chiar Adrian Țuțuianu.

Dragnea? Tudose? Nu. Chiar Țuțuianu și-a făcut sepuku, alegând să opteze pentru o bifurcație în loc să meargă pe drum drept. Chiar dacă adoptă o poziție de forță în PSD Dâmbovița, în special prin oamenii numiți în funcții cheie și prin afacerile cărora le-a luminat calea, el poate pierde oricând cârma partidului. Surse interne din PSD Dâmbovița spun că Adrian Țuțuianu este un om puternic, extrem de răzbunător și care cu zâmbetul pe buze îți poate înfige un cuțit în spate, personal sau prin interpuși, dacă îl superi sau pentru că are un interes contrar. Doar că uneori acel cuțit s-ar putea întoarce înapoi. Cam ca acum.

Rămâne de văzut cum se va poziționa Țuțuianu mai departe. În mod cert prin emisiunea de la Antena 3 a dorit să-i arate lui Liviu Dragnea că are alternativa Ponta și că va lua organizația și voturile cu el. Însă acest lucru este greu de crezut. Au încercat mulți. Și Geoană, și Ghiță, și Ponta și MRU pe cealaltă parte.

Ca să te poți impune cu un proiect nou, gen USR trebuie să fii nou. Când ești în partid de-o viață și când partidul te face mare este aproape imposibil să faci tu mare un partid. Și chiar dacă defilezi ca victimă, oamenii empatizează cu „lacrimile în ochi” doar pe termen scurt. Apoi uită și aleg tot PSD.

Vezi și…

Lia Olguța Vasilescu le dă foc cârcotașilor! „Începe”

EXCLUSIV! Imaginea avocaților grav afectată! Cum au încălcat REGULAMENTUL UNBR și INPPA și de ce nu aplică legea

Andreea Marin, gest absolut șocant! Acuzații grave la adresa ei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare