sursa foto:  dcbusiness.ro

Adrian Câciu îl pune la punct pe Nicușor Dan: ‘Îi asigur pe toți cetățenii că bani sunt. Dânsul trebuie să vorbească la Ministerul Dezvoltării și să își facă solicitarea de finanțare’

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a precizat că primarul Capitalei, Nicușor Dan, ”trebuie să vorbească la Ministerul Dezvoltării și să își facă solicitarea de finanțare, dacă mai este ceva de finanțat până la 31 decembrie, și, evident, Ministerul Dezvoltării va găsi finanțare la ceea ce înseamnă Ministerul Finanțelor”.

 

Întrebat dacă l-a sunat Nicușor Dan după postarea de duminică, Adrian Câciu a spus: „Nu m-a sunat. Acum, legat de situația aceasta pe care a creat-o domnul Nicușor Dan într-un fel, vedeți dumneavoastră, situația de la București pe partea de termie, pe partea de asigurare a subvenției la gigacalorie, ține de Ministerul Dezvoltării în relație cu primăriile din România. Eu, fiind bucureștean și respectând bucureștenii, evident, pot fi un pic subiectiv, dar Primăria Capitalei este o primărie printre toate celelalte primării care trebuie să primească bani pentru echilibrare astfel încât să aibă bani pentru subvenția la gigacalorii. Dânsul trebuie să vorbească la Ministerul Dezvoltării și să își facă solicitarea de finanțare, dacă mai este ceva de finanțat până la 31 decembrie, și, evident, Ministerul Dezvoltării va găsi finanțare la ceea ce înseamnă Ministerul Finanțelor”.

„A trata lucrurile într-un mod direcționat între două persoane sau două entități, două instituții, mi se pare că ieșim puțin din cadrul instituțional, nici dumneavoastră, presa, nu mai înțelegeți cum ar fi fost corect. Corect este ca domnul primar general să își facă solicitările, conform legii, la Ministerul Dezvoltării, eu pot doar să îi asigur pe toți cetățenii că bani sunt”, a adăugat ministrul.

Adrian Câciu s-a arătat deschis pentru discuții „cu oricare dintre conducătorii instituțiilor din România”.

„Trebuie să precizez și alt aspect. Eu sunt deschis la orice fel de discuție cu oricare dintre primarii din România, cu oricare dintre conducătorii instituțiilor din România, dar trebuie să înțelegem că Ministerul Finanțelor este al Guvernului României și asigură finanțare pentru România și pentru români, adică orice soluție se va găsi la Ministerul Finanțelor va fi una echilibrată. Pentru că trebuie să vă spun un lucru, domnul Boc (primarul din Cluj-Napoca, n.r.), de exemplu, așa, ca picanterie, nu m-a sunat, sau alt primar de municipiu reședință de județ dintre cele care sunt cele mai puternice. Nu au avut nevoie de această chestiune de marketing, publică, de victimizare”, a subliniat ministrul Finanțelor.

El spune că vrea să ajute „pe toată lumea, dar din perspectiva echilibrului”.

„Toate primăriile trebuie să primească bani dacă au nevoie, nu doar o primărie trebuie să primească bani dacă are nevoie. Pe de altă parte, trebuie să știți și un lucru de administrație, de parte juridică și constituțională. Un act normativ de echilibrare nu se poate acorda individual, deci Ministerul Finanțelor, Guvernul României, nu va putea emite un act individual direcționat doar pe un anumit UAT. Va trebui un act general care să privească o problemă, dar care să asigure finanțarea pentru toți cei în suferință – altfel, se nasc discriminări”, a mai afirmat Adrian Câciu, la B1 TV.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare