sursa foto:  adevarul.ro

Adrian Năstase atrage atenția asupra instaurării unui regim autoritar în România: ‘O singură persoană a reușit să obțină Parlamentul său, Guvernul său, practic sistemul său de justiție’

Fostul prim-ministru și lider PSD Adrian Năstase avertizează că România se îndreaptă spre un regim autoritar, lansând un atac subtil la adresa președintelui Klaus Iohannis.

 

„Mi-e clar că nu eram pregătiți pentru asta (c.n. pandemie). Ce se întâmplă în țară, cred că vedem cu toții situația socială foarte complicată, în condițiile în care apare această suprapolarizare de care oamenii politici încă nu sunt foarte conștienți. Apare o situație politică care este tot mai complicată și care duce încetul cu încetul către un sistem autoritarist. În momentul în care o singură persoană a reușit să obțină Parlamentul său, Guvernul său, practic sistemul său de justiție, cel puțin așa cum apare în indicațiile care se dau în legătură cu unele teme în care soluția nu convine”, a spus Adrian Năstase.

Măsuri de austeritate îngrozitoare

„În ceea ce privește situașia economică, lucrurile sunt foarte grave și ușor de înțeles. În condițiile în care am avut anul trecut un deficit bugetar de 9,8% și doar 1% s-au datorat măsurilor împotriva pandemiei, este clar că anul trecut a fost unul foarte dificil, ca să nu spun altfel, din punct de vedere economic. Anul acesta vom avea un deficit anunțat de 7,2%, în opinia mea după rectificări se va ajunge cu siguranță la 8%, iar în următorii 3 ani noi ar trebui să ajungem înapoi la 3%. Lucrurl acesta va presupune – dacă se va încerca realizarea lui – niște măsuri de austeritate îngrozitoare” – a mai explicat Adrian Năstase, conform Antena3.ro.

Citește și: 

Vești importante pentru toți românii care au investit în acest tip de producție. Se anunță creșteri uriașe

Super veste pentru acești angajați! Prin ce mod pot obține finanțare pentru cumpărarea unei case

După Irina Alexe, Lucian Bode mai aduce un pensionar special la șefia Ministerul de Interne! Pe filieră PNL, un fost comisar-șef de la Pașapoarte ajunge secretar MAI!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare