sursa foto:  newsweek.com

Adrian Năstase: ‘Nu cred că va reuși să livreze ceea ce a promis soluția probabil că va fi îndepărtarea lui, iar cei care vor veni vor spune noi nu am știut’

Fostul premier Adrian Năstase este de părere că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea fi îndepărtat de la putere dacă nu va reuşi să ofere poporului său ceea ce a promis.

Sunt analize care arată că în urma sancțiunilor asupra Rusiei rubla s-a întărit iar rușii au câștigat din vânzarea de resurse de două ori mai mulți bani în primele două luni de război decât o făceau pe timp de pace.

„Faptul că se obțin bani din petrol și gaze la un nivel mai ridicat decât înainte este clar, iar în ceea ce privește rubla paritatea este stabilită în momentul de față în mod evident de către Rusia într-un mod care nu știu cât fundament economic are și aici probabil costurile sunt legate de celelalte categorii de exporturi care sunt blocate”, a spus Adrian Năstase la Antena 3.

Potrivit lui, „o țară nu funcționează numai pe exporturile de gaze și de petrol”.

„Multe dintre resurse nu se mai duc spre economie în general și se duc spre industria de apărare și acest lucru va duce până la urmă la o vulnerabilizare politică, la o criză politică, și eventual la anumite schimbări. Ca de obicei se va căuta un țap ispășitor, cum se întâmplă și la noi. Am văzut și zilele acestea în anumite decizii juridice ale instanțelor.

Întotdeauna se va căuta un țap ispășitor, iar dacă Putin nu va reuși să livreze și nu cred că va reuși să livreze ceea ce a promis soluția probabil că va fi îndepărtarea lui, iar cei care vor veni vor spune noi nu am știut”, a mai spus Năstase, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare