sursa foto:  antena3.ro

Adrian Streinu-Cercel: ‘Dacă nu se folosește masca, în mod constant, în 14 zile vom avea creștere și mai mare’

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, atrage atenția cu privire la propagarea virusului: ”De la o persoană infectată, trebuie să ne așteptăm la alte 40 contaminate”

 

Cât privește virusul și ce ne așteaptă în viitorul apropiat, prof. Streinu-Cercel atrage atenția asupra unor chestiuni care ar trebui să fie știute inclusiv de către jurnaliști dacă vor să nu se contamineze:

“Viteza de circulație a picăturilor de salivă când vorbești fără mască este de 7 metri pe secundă. Când oamenii se ceartă, viteza e și mai mare. Logic, pe cale de consecință, trebuie ca lumea să poarte mască tot timpul. Inclusiv în platoul de televiziune. Mai mult, particulele virale pot persista pe suprafețe până la 60-80 de ore, ceea ce înseamnă că nespălatul pe mâini des, ori de câte ori atingem astfel de suprafețe nedezinfectate înseamnă contaminare și dusul mâinilor la față poate produce infectare.

Repet, ca să înțeleagă toată lumea, din momentul în care ieșim din casă trebuie să purtăm mască, inclusiv la birou. Se umezește, o arunci, apoi iei alta. Angajatorii ar trebui să pună la dispoziție seturi de măști pentru angajați, iar pentru persoanele vulnerabile autoritățile locale trebuie să găsească soluții să le sprijine. Eforturi s-au făcut din partea Guvernului… mesajele au fost corect date, nu putem fi absurzi!

”Dacă nu se folosește masca, în mod constant, în 14 zile vom avea creștere și mai mare. Virusul se transmite în serii de patru zile, de la o persoană infectată la 3-4 alte persoane. Undeva, în 12 zile, de la persoană infectată, trebuie să ne așteptăm la alte 40 contaminate”

Cocktailul cu anticorpi folosit în tratamentul lui Trump dă rezultate foarte bune pe pacienții de la ”Matei Balș”!

O veste bună primită de la managerul institutului, prof. dr. Streinu-Cercel este legată de studiul privind tratamentul cu cocktailul de anticorpi folosit și la tratamentul de COVID -19 pentru președintele SUA, Donald Trump. Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

Prof. dr. Streinu Cercel a declarat  că “acest cocktail se folosește deja pe pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste rezultate vor fi raportate la final către FDA pentru a fi interpretate si dacă sunt semnificative statistic, vor fi luate în considerare. Până acum, avem un rezultat foarte bun”, conform Gândul.ro.

Citește și:

Veste bună pentru angajați! Cum trebuie să își desfășoare programul de lucru în situația actualei stări de alertă

Scenariu-bombă lansat în spațiul public: Dominic Fritz se pregătește să fie următorul Klaus Iohannis?

Proiectul a fost adoptat! Vești importante pentru toți șoferii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare