sursa foto:  gorjdomino.ro

Alertă! Ce pericole la care nu v-ați fi gândit ascunde de fapt apa minerală

Evităm sucurile carbogazoase pentru că ele nu sunt foarte sănătoase. De aceea optăm pentru apa minerală, însă fără să știm exact ce pericole ascude aceasta. Potrivit indy100 nu este deloc o alegere potrivită.

Adam Thorne, un dentist din Londra de pe Harley Street, a afirmat că efectele secundare ale apei carbogazoase sunt destul de alarmante. “Cei mai mulţi oameni habar n-au că apa carbogazoasă este extrem de acidă, are pH3, raportat la nivelul de aciditate. Bulele erodează smalţul dinţilor, iar în timp apa carbogazoasă poate duce la dureri dentare şi îngălbenire.”, a spus Adam Thorne.

“Ştim că băuturile acidulate consumate în mod frecvent pot cauza eroziunea smalţului dinţilor. Aditivii de aromă prezenţi în multe ape carbogazoase le fac să fie acide, iar aceste arome trebuie să fie percepute ca având potenţial eroziv.

Vezi și EXCLUSIV! Dezvăluiri dintr-un minister important cu impact asupra tuturor românilor. Adevăruri nespuse până acum

Aroma, şi nu carbonatarea, este cea care scade pH-ul (creşte aciditatea) la un nivel cu potenţial eroziv pentru smalţul dentar, scrie și jurnalul.ro.

Studiile de laborator au arătat că apa fără arome, carbogazoasă sau nu, are un potenţial eroziv foarte scăzut şi nu reprezintă un risc pentru smalţul dentar.”, a spus un purtător de cuvânt al Asociaţiei Dentare Americane, Edmond R. Hewelett.

În plus, Edmond R. Hewelett ne sfătuieşte să avem moderaţie când consumăm apă aromată, iar, în ceea ce priveşte apa carbogazoasă, Hewlet recunoaşte că nu au fost făcute suficiente studii referitoare la efectele ei adverse.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare