sursa foto:  digifm.ro

Alertă în MAI! După semnalul lui Dumitru Coarnă, polițiștii se pensionează pe capete!

În luna decembrie a anului 2019, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarnă, îi îndemna pe polițiștii din România să se pensioneze, pe fondul discuțiilor privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru polițiști.

La nici o lună de la mesajul lui Dumitru Coarnă, după ce au auzit zvonul că Guvernul Orban ar putea schimba condiţiile de pensionare, oamenii legii se pensionează în valuri.

ZDI anunță că peste 70 de polițiști au depus cerere de pensionare.

Poliţia ieşeană se pregăteşte de un val mare de pensionări din sistem. Pleacă oameni cu experienţă, la auzul zvonului că actualul guvern va schimba condiţiile de pensionare, printre care şi mărirea vârstei de ieşire din sistem. În total, pe lista Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Iaşi, lista de cereri şi a celor interesaţi de pensionare cuprindea 70 de nume. O mică parte dintre aceştia au funcţii, însă majoritatea au experienţă acumulată în domeniu, scrie sursa citată.

Pensionarea zecilor de polițiști va crea probleme uriașe în sistem. De exemplu, opt poliţişti cu experienţă vor să iasă la pensie numai de la Secţia 4 Tătăraşi, una dintre cele mai „aglomerate“ în infracţiuni sesizate din municipiul Iaşi. La această secţie activează aproximativ 40 de oameni, iar locurile celor opt vor fi „acoperite“ foarte greu. Cel mai probabil poliţiştii vor fi înlocuiţi de către alţi poliţişti aduşi de la posturile de poliţie din mediul rural, care au acumulat deja o „experienţă“ de un an sau doi în uniforma de poliţist. Sau, posturile acestora vor fi scoase la concurs din sursă externă, adică pentru doritorii din afara sistemului.

La finele anului trecut, Dumitru Coarnă îi sfătuia pe polițiști să se pensioneze

Într-un mesaj intern, pe WhatsApp, șeful sindical îi sfătuia pe angajații din MAI să se pensioneze urgent, potrivit Știripesurse.ro.

Discuția dintre Dumitru Coarnă și un sindicalist, pe grupul de WhatsApp al SNPPC:

Dumitru Coarnă: Recomandati tuturor celor care indeplinesc conditiile de vechime si varsta sa solicite deschiderea dreptului la pensie urgent
Anonim: O sa ramanem o mana de oameni. Nea Mitica, serios? Nu mai asteptam putin?
Dumitru Coarnă: Foarte serios!
Anonim: Mamaaaa, e naspa
Dumitru Coarnă: Eu nu-mi permit sa fac glume pe acest subiect
Anonim: Dar daca o vor fac prin legea bugetului de stat…e groasa!!! In conditiile astea..eu ma apuc sa anunt oamenii.

content-image

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare