carne de miel

sursa foto:  bittv.info

Alertă maximă! Se cere retragerea de pe piață a unor produse din carne – risc de imbolnăvire

Pe piața din România pătrund tot felul de produse alimentare cu grad crescut de risc pentru organismul uman. Deja ne-am obișnuit să fim groapa de gunoi a Europei, dar parcă deja se depășește orice limită. După ce un loc de roșii toxice au provocat toxiinfecții alimentare, se pare că și carnea vine cu probleme mari.

Fermierii români cer excluderea de pe piața românească a tuturor alimentelor de origine animală cu origine în Brazilia!

”Solicităm de urgență excluderea de pe piața românească a tuturor alimentelor de origine animală cu origine în Brazilia! Solicităm controale întărite la produsele alimentare care ajung pe masa noastră și interzicerea intrărilor din oricare alt stat în caz de suspiciune – până la definitivarea anchetei!”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine (ACEBOP) din România.

Reacția fermierilor români vine ca urmare a scandalului ”Carne Slabă” aflat în plină desfășurare în Brazilia.

Vezi și Cum a fost conceput Macron în „laborator”, principalul favorit la președinția Franței

Autoritățile braziliene au suspendat din funcții peste 30 de oficiali guvernamentali asupra cărora planează suspiciuni după ce în spațiul public au apărut acuzații privind activitatea celor mai procesatori de carne de vită și de pui. Se pare că aceste companii au comercializat în ultimii ani ”carne putrezită, carne de vită și de pui”, conform informațiilor prezentate de BBC.

”Alături de fermierii și organizațiile din Copa-Cocega, nu suntem mulțumiți de acțiunile obediente ale Comisiei Europene – interzicerea celor patru unități braziliene cu fraudă pe carne- având ca scop protejarea negocierilor cu MERCOSUR. Suntem deosebit de îngrijorați și vă aducem aminte de copiii României decedați din motive alimentare, de producători români ajunși în prag de faliment din cauza unor suspiciuni. A venit timpul să ne uităm și in curtea altora, nu numai a noastră, să controlăm importurile și achizițiile comunitare! Există circulația liberă intracomunitară a produselor, este adevărat. Dar atunci când există risc sau numai suspiciune pentru sănătatea consumatorului, se iau măsuri radicale de statul membru afectat, nu numai retragerea produselor de pe piață! Ce încredere poți să mai ai, în calitate de consumator, când afli că o carne expirată din Brazilia și reambalată în Olanda ajunge pe masa europenilor?”, mai spun fermierii reprezentanți de ACEBOP, potrivit Agrointel.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare