sursa foto:  digi24.ro

Alina Gorghiu, mesaj pentru PSD: ‘Sunt ușor mâhnită de întâmplarea cu legile educației. Mi-aș dori ca pe proiectele mari ale coaliției să fim solidari’

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că membrii coaliţiei trebuie să fie solidari cu privire la proiectele mari, precum legile Educaţiei.

 

Sunt uşor mâhnită de întâmplarea cu legile educaţiei, care au stat în dezbatere publică luni de zile, s-au formulat zeci de mii de amendamente, s-au făcut dezbateri în fiecare judeţ şi nimeni nu a avut din partea PSD, până la acest moment, ceva de obiectat.

Eu mă bucur că dânşii doresc să îmbunătăţească legea, dar eu vă spun aşa: dacă un secretar de stat al unui ministru PSD s-ar opune sau ar critica public proiectul ministrului PSD sau proiectul Guvernului condus de Marcel Ciolacu premier, cred că nu le-ar pica bine colegilor din PSD. Şi atunci mă gândesc că trebuie să respectăm proiectele mari şi să încercăm să le sprijinim, nu să încercăm să câştigăm mici puncte„, a afirmat Gorghiu la Senat, după şedinţa Biroului permanent.

 

Ea a precizat că şi liberalii au avut observaţii în legătură cu legile Educaţiei, aspecte care i-au fost transmise ministrului Ligia Deca în şedinţa Biroului permanent.

 

Dânsa s-a angajat să facă toate discuţiile cu partidele din coaliţie. Aţi văzut că a făcut dezbateri şi a ajuns la o formă – cred eu – bună a acestor legi, dar mi-aş dori ca pe proiecte mari ale coaliţiei să fim mai solidari, să fim mai uniţi, să ne respectăm mai mult între noi, pentru că e vorba de credibilitatea unui proiect important pentru România.

Pachetul de legi pe educaţie, „România educată”, nu este doar o reformă a preşedintelui, nu e doar o reformă a PNL, nu e doar o reformă a Guvernului, e o reformă a coaliţiei şi în definitiv e o reformă a sistemului de educaţie din România, care are un impact extrem de relevant asupra noastră, asupra tuturor„, a spus Gorghiu, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare