sursa foto:  stiridecluj.ro

Am intrat în luna iulie 2023! Când se virează pensiile pe card și ce mai primesc pensionarii în această lună

Când se livrează pensiile pe card în luna iulie 2023? În cazul în care nu sunt situații excepționale, poștașii livrează pensiile la domiciliile pensionarilor în perioada 1-15 a fiecărei luni. Practic, livrarea fizică a pensiilor va începe luni, 3 iulie – zi lucrătoare.

Totodată, și pentru virarea pensiilor pe card există o dată stabilită în conformitate cu legislația în vigoare.

Data la care se virează pensiile pe card în luna iulie 2023

Potrivit Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), în fiecare lună, pensiile se achită pe card „în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”.

Astfel, și în luna iulie pensiile vor fi virate pe card în data de 12, dar nu mai târziu de 13.

În luna iulie se acordă o nouă serie de bilete de tratament balnear

De asemenea, în luna iulie, unii pensionari pot beneficia de bilete pentru tratament balnear. Casele de pensii din întreaga țară au anunțat că, în luna iulie, încep să distribuie biletele de tratament balnear, aferente Seriei a 9-a din acest an.

În total, în acest an sunt aproximativ 120.000 de beneficiari ai biletelor de tratament balnear.

Anunțul făcut de Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud:

„În atenția beneficiarilor de bilete de tratament. Casei Judeţene de Pensii Bistrița-Năsăud i-au fost repartizate un număr de 125 bilete de tratament balnear aferente seriei 9/2023, cu intrare începând cu data de 09.07.2023, pentru următoarele stațiuni:

Băile 1 Mai, Bizușa, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Băile Felix, Geoagiu Băi, Govora, Herculane, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Olănești, Sângeorz Băi, Sovata, Tășnad, Turda, Tușnad și Vatra Dornei. Acestea se pot ridica de la sediul instituţiei noastre zilnic, conform programului de lucru cu publicul, de luni până joi între orele 8:30-15:00, vineri între orele 8:30-13.00 până la data de 30.06.2023.

Redistribuirea biletelor de tratament neridicate va avea loc la data de 03.07.2023 începând cu ora 8:30”.

Anunțul făcut de Casa Județeană de Pensii Gorj:

„S-au primit biletele de tratament balnear pentru seria nr.9/2023 cu data de intrare în perioada 09 – 12 IULIE 2023.
În această serie, Casei Județene de Pensii Gorj i-au fost repartizate 165 de bilete pentru tratament balnear.

Din cele 165 de bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Gorj, 159 de bilete au fost alocate automat, prin aplicația SPA, solicitanților în funcție de punctajul obținut.

Repartizarea nominală pe stațiuni este afișată la sediul instituției, cât și pe pagina de internet a CJP Gorj: https://cjpgorj.ro/prestatii/bilete-de-tratament/2023

Conform CRITERIILOR, diagrama de alocare automata a biletelor de tratament balnear, realizata de aplicatia informatica SPA, NU POATE FI MODIFICATA

Biletele de tratament balnear, atât cele repartizate cât și cele nerepartizate, se vor distribui în zilele de 26, 27, 28, 29 și 30 iunie 2023.

În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului până la data programată, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant.

Situația locurilor disponibile pentru seria nr.9/2023, cu data de intrare în perioada 09 – 12 iunie 2023, se prezintă astfel:

1. OCNA SUGATAG – 2 locuri
2. PUCIOASA – 2 locuri
3. TG OCNA – 2 locuri

Aceste locuri se pot elibera persoanelor interesate, indiferent dacă au depus sau nu cerere.

Toate biletele nevalorificate până în data de 30 iunie 2023, ora 13:30, vor fi redistribuite începând cu data de 03 iulie 2023, ora 8:00,

până inclusiv in data de incepere a seriei.

Biletele de tratament balnear se eliberează beneficiarilor numai după legitimarea acestora, acestea fiind eliberate doar personal, titularului sau unei alte persoane, desemnate de către titular prin procură autentificată, din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul de tratament balnear”.

Casa Județeană de Pensii Bihor:

În atentia beneficiarilor de bilete de tratament

Casei Judeţene de Pensii Bihor i-au fost repartizate un numar de 220 bilete de tratament balnear aferente seriei 9 începând cu data de 09.07.2023, pentru urmatoarele statiuni:

Sovata 2 bilete, Herculane 10 bilete, Calimanesti 2 bilete, Slanic Moldova 2 bilete, Buzias 8 bilete, Covasna 8 bilete, Eforie Nord 3 bilete, Felix 42 bilete, Geoagiu 4 bilete, Govora 2 bilete, 1Mai 56 bilete, Moneasa 15 bilete, Ocna Sugatag 3 bilete, Olanesti 4 bilete, Sangeorz 8 bilete, Slanic Prahova 2 bilete, Tinca 21 bilete, Turda 2 bilete, Tusnad 3 bilete, Vatra Dornei 12 bilete, Caciulata 7 bilete, Tasnad 4 bilete.

Acestea se pot ridica de la sediul instituţiei noastre zilnic, conform programului de lucru, de luni până joi între orele 8.00-14.00, vineri între orele 8.00-12.00 pana la data de 03.07.2023.

Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 04.07.2023 începând cu ora 8:00 .

Cine beneficiază de bilete de tratament balnear

Biletele de tratament se eliberează conform Criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 27/13.01.2023 al Presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice, în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special eliberat de medicul de familie sau medicul specialist.

Persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însotitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. De asemenea însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însotiti, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru îndemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor) pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare