sursa foto:  spynews.ro

Ana Birchall, despre PNRR: Ce mai spune domnul Ghinea când inclusiv Comisia Europeană îi spune că sporul de 50% din salariu pentru funcționarii lui nu poate fi finanțat prin PNRR?!

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, lansează un atac dur la adresa ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

După ce Comisia Europeană i-a transmis ministrului USR-PLUS că sporul de 50% pentru funcționarii MIPE nu poate fi finanțat prin PNRR, Birchall spune că Ghinea a dat dovadă de „lipsă de profesionalism și aroganță”.

Lipsa de profesionalism si aroganta!
Sunt curioasa acum ce mai spune domnul Ghinea cand inclusiv Comisia Europeana ii spune ca sporul de 50% din salariu pentru functionarii lui nu poate fi finanțat prin PNRR?! Eu tot nu inteleg de ce este dat acest spor de 50% din salariu pentru ca angajatii din ministerul domnului Ghinea sa isi faca treaba conform fisei postului pentru care isi iau un salariu?! Ca sa nu mai discut ca atat de bine si-au facut treaba incat Romania inca nu are aprobat PNRR-ul desi alte state deja au inceput deja sa primeasca fonduri europene!
Sunt curioasa ce avize au dat ministerul justitiei si ministerul finantelor pe OUG-ul lui Ghinea prin care a adoptat acest spor avand in vedere ca din nota de fundamentare a OUG lipsește impactul bugetar. Mai mult nici ordonanța, nici nota de fundamentare, nu precizează clar câți funcționari vor primi acest spor de 50%.
Parerea voastra?

„Comisia Europeană a trimis o precizare către Septimiu Szabo, cel desemnat de ministrul Cristian Ghinea să coordoneze PNRR, arătând că acest program nu va finanța sporuri și salarii ale funcționarilor. Angajații MIPE care lucrează pentru PNRR primesc un spor de 50%.
Guvernul Cîțu a aprobat, la 31 martie 2021, o ordonanță de urgență prin care zeci de bugetari vor primi 50% în plus la salariu, pentru că lucrează cu PNRR.
România este printre puținele țări al cărui PNRR n-a fost aprobat. Alte 16 state UE au primit acordul Bruxelles-ului pentru a demara acest plan.”, spune Birchall.

Comisia Europeană a trimis o precizare către Septimiu Szabo, cel desemnat de ministrul Cristian Ghinea să coordoneze PNRR, arătând că acest program nu va finanța sporuri și salarii ale funcționarilor. Angajații MIPE care lucrează pentru PNRR primesc un spor de 50%. Precizarea vine după ce partea română a cerut precizări pe acest subiect. În consecință, ministerele și instituțiile care au bugetat astfel de cheltuieli prin PNRR trebuie să le elimine și să redirecționeze acești bani. Răspunsul de la Comisia Europeană a fost semnat de către Elisa Roller, care coordonează echipa care gestionează PNRR-urile României, Croației, Sloveniei și Bulgariei, a dezvăluit Newsweek.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare