sursa foto:  ziaruldinmuscel.ro

ANAF a intrat tare pe piața de legume-fructe! Sute de amenzi au fost date în doar trei zile!

Agenția Națională de Administrare Fiscală a desfășurat o serie de controale pe piața de legume-fructe, în principalele centre angro din țară, precum și la societăți care extrag nisip și pietriș (balastiere).

În trei zile de verificări, ANAF a controlat peste 600 de societăți comerciale. Rezultatul: peste 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei și aprox. 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.

„(…) în perioada 18-20 mai a.c. s-au desfășurat controale la contribuabili care importă, achiziționează intracomunitar și desfășoară comerț cu legume-fructe în principalele centre angro din țară și la societăți care extrag nisip și pietriș (balastiere)”, a transmis ANAF.

Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum și parte din misiunea mea personalã la conducerea acestei instituții. Acțiuni ferme și decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei și pentru a asigura resursele necesare îmbunãtãțirii nivelului de trai al populației”, a afirmat, săptămâna trecută, președintele ANAF, Lucian Heiuș.

Ca atare, în primele trei zile, inspectorii DGAF au verificat peste 600 de societăți din întreaga țară și au aplicat sancțiuni în valoare de 2,9 milioane de lei (amenzi și confiscări), din care:

– peste 500 de amenzi contravenționale în valoare de peste 2,8 milioane de lei
– aprox. 100.000 de lei, sume confiscate în numerar.

Mai mult, șase depozite au fost sigilate, iar marfă de cca. 2,3 milioane de lei a fost indisponibilizată. În cazul a nouă contribuabili activitatea a fost suspendată.

Controalele au vizat fiscalizarea veniturilor, inclusiv prin dotarea și utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale acolo unde exista această obligație legală, existența documentelor justificative pentru bunurile destinate comercializării, dar și a formelor legale pentru încadrarea în muncă a persoanelor care participau la activitatea comercială.

Principalele fapte constatate de inspectorii DGAF în timpul controalelor au fost legate de neînregistrarea veniturilor obținute din comercializarea mărfurilor, produse deținute fără documente justificative, desfășurarea activităților fără îndeplinirea condițiilor legale de declarare/autorizare.

Plata taxelor și impozitelor este și un act de responsabilitate socialã, nu doar fiscală, pentru fiecare dintre noi – de la marile corporații, la mici antreprenori, pânã la persoanele fizice”, a mai declarat președintele ANAF.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare