sursa foto:  antena3.ro

Analist economic: ‘Copiii și pensionarii nu sunt o prioritate pentru Guvern. Alocațiile puteau crește cu 20%, iar pensiile puteau să crească cu 7-11%’

Analistul economic Adrian Câciu a făcut o scurtă analiză a actualei situații economice din țară și este de părere că Guvernul ar avea bani să crească pensiile și alocațiile, dar a decis să nu dea nicio majorare în acest an.

 

”Între 9-11% se poate da chiar de acum, nu trebuie să așteptăm sfârșitul anului, nu trebuie să așteptăm nu știu ce investiții mirobolante. Acele investiții prioritare nu există. Bani sunt, întotdeauna sunt bani, depinde cum îi distribui și care este prioritatea.

”Oamenii nu sunt o prioritate pentru Guvern”

Din păcate, oamenii, și aici nu mă refer numai la pensionari, nu sunt o prioritate pentru Guvern. S-a văzut și la copii, s-a văzut și la mediul privat, unde salariul minim rămâne neschimbat, se vede și în zona pensiilor. Părerea mea este că cine nu vrea să dea bani, nu se pricepe. Bani întotdeauna sunt.

Înainte, oamenii nu dădeau șpagă. Lucrări ascunse, pe care niciodată nu le vezi în mii de kilometri de betoane, de care nu știm dacă există, în pixuri și mașini și tot felul de dosare pe la ministere se pot ascunde șpăgi imense. Pe când la un pensionar, pensionarul nu va da șpagă ca să aibă o pensie mai mare, copilul nu va da șpagă ca să aibă o alocație mai mare, iar omul care lucrează toată ziua în privat, nu va da o șpagă ca să aibă un salariu mai mare”, a declarat Adrian Câciu.

”Se face o risipă imensă la bunuri și servicii”

Întrebat unde crede că se duc toți acești bani din bugetul statului, analistul economic a răspuns: ”Se face o risipă imensă la bunuri și servicii. Nu uitați că anul acesta s-a prevăzut în buget o sumă de 55 miliarde de lei, similară cu anul trecut, când a fost vârf de pandemie. Noi nu mai suntem în vârf de pandemie, chiar de vreo patru luni suntem foarte relaxați.

Nimeni nu a diminuat acele sume, nimeni nu a redistribuit acele sume către altă zonă. La alocații puteau să dea 700 de milioane și alocațiile creșteau cu 20%. La pensii puteau să dea, din bunuri și servicii, câteva miliarde de lei și atunci pensiile puteau să crească cu 7-11%, fără niciun fel de problemă”, a explicat analistul economic Adrian Câciu, conform Antena3.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare