Analistul militar Radu Tudor: ‘Germania, se scutură acum de acuzațiile privind jocurile necurate pe care le-a făcut cu Rusia în plan economic de-a lungul timpului’

Germania va trimite 14 tancuri Leopard 2 în Ucraina și va asigura și muniția necesară pentru ele, într-un pas considerat decisiv de aliați pentru susținerea Kievului în fața Moscovei.

Germania a aprobat și exportul din state partenere al tancurilor Leopard în Ucraina.

În plus, guvernul de la Berlin a decis să antreneze în țară militari ucraineni care vor folosi aceste tancuri și să asigure și mentenanța carelor de luptă trimise pe frontul din Ucraina.

Polonia a salutat decizia Berlinului, iar presa spaniolă scrie că guvernul de la Madrid se va alătura coaliție de state care vor livra Ucrainei tancuri Leopard.

 Radu Tudor: „Germania nu are a se teme, nu este o țară co-beligerantă”

„Decizia Germaniei este puțin întârziată, dar, vorba românului, mai bine mai târziu decât niciodată. Cert este că în momentul de față se întrunesc condițiile ca mai multe state membre NATO să ofere aproape 100 de tancuri Leopard doi Ucrainei.

Acestea reprezintă jumătate din necesarul solicitat de generalul Valeri Zalujnîi, comandantul forțelor armate ucrainene, pentru a respinge o nouă ofensivă a invadatorilor ruși, cel puțin pentru teritoriile din est.

Nu poate fi vorba de o participare (a Germaniei) la război. Este vorba de un ajutor militar dat Ucrainei, o țară care este invadată de Rusia și care trebuie să obțină cea mai justă pace prin alungarea de pe teritoriul său a invadatorilor ruși.

Din punctul acesta de vedere, Germania nu are a se teme.

Radu Tudor: „E o decizie care stârnește un pic sensibilitățile istorice”

E adevărat, e o decizie care stârnește, un pic, sensibilității istorice, în legătură cu furnizarea de armament german.

După al Doilea Război Mondial, Germania a păstrat cu sfințenie principiul neimplicării în tot felul de tensiuni și conflicte militare. (Acum) nu o face cu trupe, nu este o țară cobeligerantă, ci pur și simplu oferă un sprijin militar, așa cum fac Statele Unite, Finlanda, Norvegia, Spania, Polonia și alte țări membre NATO.

Nu în ultimul rând, cred că Germania, cumva, se scutură acum de acuzațiile privind jocurile necurate pe care le-a făcut cu Rusia în plan economic de-a lungul timpului”, a spus la Antena 3 CNN analistul militar Radu Tudor.

Olaf Scholz: „Am luat deciziile pas cu pas, dar nu se putea altfel”

Cancelarul german Olaf Scholz (foto) și-a justificat lentoarea cu care Germania a decis ajutarea Ucrainei cu tancuri invocând faptul că „deciziile luate pas cu pas” erau singura cale de urmat.

„Este adevărat că am avansat pas cu pas. Este singurul principiu care poate funcționa în condiții care sunt atât de periculoase inclusiv pentru Europa (…) Scopul nostru este să trimitem două batalioane de tancuri”, a spus el, adăugând că pregătirea trebuie să fie pe primul loc.

Scholz a mai spus că țara sa nu vrea să se ajungă la un război între Rusia şi Alianța Nord-Atlantică, în condițiile în care Germania.
va continua să ofere asistență militară Ucrainei.

El a reamintit că Germania a oferit Ucrainei vehicule blindate de tip Marder, sisteme de artilerie şi de apărare antiaeriană.

„Am luat toate deciziile prin cooperare strânsă cu aliații noștri. Vom continua în același mod. Germania va continua să ofere sprijin Ucrainei, dar va încerca să evite o escaladare spre un conflict militar între Rusia şi NATO”, a subliniat Scholz, conform antena3.ro

Citește și:

Decizia Germaniei ar putea arunca Europa în ‘aer’! Serghei Neceaev tună și fulgeră: ‘Această decizie extrem de periculoasă duce conflictul la un nou nivel de confruntare’

Războiul din Ucraina ar putea escalada! Joe Biden mută în forță împotriva lui Vladimir Putin: ‘Ne dorim cu toții, un sfârșit al acestui război’

Vocea lui Putin a izbucnit la adresa Occidentului: ‘Aceste tancuri vor arde la fel ca toate celelalte’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare