sursa foto:  saptamanafinanciara.ro

Anchetă de proporții în România! Ce nereguli făceau operatorii de telefonie

Chiar dacă a fost eliminat oficial anul trecut, operatorii de telefonie nu au renunțat la roaming, găsind o metodă prin care să taxeze din nou acest serviciu.
Operatorii de telefonie au găsit o modalitate prin care să taxeze din nou roamingul, deşi serviciul ar trebui să fie acum gratuit. Companiile au introdus opţiuni tarifare fără roaming, accesul la aceste servicii fiind taxat suplimentar. ANCOM urmează să investigheze această practică, potrivit  adevarul.ro.
Autorităţile au decalarat că firmele de telefonie au introdus în ofertă noi tipuri de abonamente fără servicii roaming,cei care pleacă în străinătate, fiind nevoiţi să plătească suplimentar.

Operatorii de telefonie mobilă spun că şi-au adaptat ofertele pentru nevoile tuturor clienţilor.

O anchetă a declanşată de Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor , solicitând Autorităţii Naţionale pentru Reglementare şi Administrare în Comunicaţii (ANCOM) să stabilească dacă operatorii de telefonie mobilă au încălcat Directiva Europeană care a eliminat taxele de roaming.

„Regulamentul european a eliminat graniţele folosirii telefonului mobil. Operatorii au găsit însă o cale de a eluda cel puţin spiritul regulamentului. Vom face o analiză să vedem dacă şi litera regulamentului a fost încălcată. Operatorii au împărţit abonamentele şi cartelele în două clase, de valori diferite: cu roaming şi fără roaming. Unii consumatori s-au trezit în străinătate că nu pot folosi telefonul mobil, ceea ce este o situaţie mai rea decât cea în care erau obligaţi să suporte tarife suplimentare. Schimbarea s-a făcut pe tăcute. Din punct de vedere comercial, se maschează taxarea roamingului prin separarea în clase tarifare. Costurile pentru consumator au devenit chiar mai mari ca înainte. Cei mai importanţi operatori au recurs la această practică“, a declarat, pentru „Adevărul“, Cătălin Drulă, deputat USR şi preşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Vezi și BOMBA din noua Lege a pensiilor!Legătura dintre aceasta și alegerile electorale-Ce ar urmări PSD

Lovitură de proporții dată de Florin Călinescu! Suma uriașă care i-a intrat în conturi

ANCOM avertizează! Puteți lua amenzi usturătoare dacă aveți aceste electronice în locuință

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare