sursa foto:  digi24.ro

Andrei Caramitru, mesaj pentru Nicușor Dan și USR-PLUS: ‘Dacă nici asta nu faceți, nu vă mai votez never ever’

După ce a făcut praf actuala conducere a Primăriei Capitalei, pe Nicușor Dan, precum și pe cele ale sectoarelor controlate de USR-PLUS, Andrei Caramitru vine cu o propunere pentru edilii Bucureștiului.

Caramitru Jr. îi sugerează lui Nicușor Dan să definească o „zonă zero” a Capitalei, care să fie refăcută complet.

În cazul în care nu vor face acest lucru, Andrei Caramitru le transmite celor din USR-PLUS și lui Nicușor Dan că nu-i va mai vota niciodată.

Vezi și Andrei Caramitru îi atacă pe Nicușor Dan și pe Clotilde Armand și laudă PSD: ‘E singurul cartier care arată ok, restul e cloacă împuțită’

Daca tot am criticat pe toți ăștia responsabili de Bucuresti ieri. Azi am chef sa fiu si constructiv – deși știu ca e degeaba, orice idee dăm nu e auzita de nimeni. Ma rog, eu încerc, ca măcar sa am pace cu mine sa știu ca am făcut tot ce am putut.

Așadar. Pentru Bucuresti. Eu as face asa :

– as defini ZONA ZERO (practic centrul – pe unde trece toată lumea măcar o data pe săptămâna). Axele Charles de Gaulle – Unirii si Foișor – Kogălniceanu. Cu un cerc in jur. Ia 15 minute asta, luați un pix pe harta, hai ca nu e greu chiar și voi puteți.

– In zona zero – refaceți bulevardele. Marcaje, făcut curat. Scoase TOATE masinile parcate aiurea. Marcați locuri de parcare clare cu taxa. 1 om de la primărie pe fiecare strada sa pună amenzi/ sa cheme echipajul de ridicare mașini. Piste de biciclete si banda unica.

– Tot in zona zero – reguli clare pentru fațade si reparații case / blocuri in ruina. NU pe banii tuturor ca nu e fair, pe banii proprietarilor. Notificare ca trebuie sa refacă proprietarii sa arate impecabil. Făcută o linie ca prima casa pentru împrumuturi ieftine pentru refacere prin bănci. După prima notificare amenda si impozit mărit de 5 ori (legea permite) și așa e peste tot in UE. Dacă după 1 an tot nu au făcut nimic proprietarii nici măcar nu au început – primăria expropriaza, reface frumos si vinde după. Cei din interior sunt protejati – pot sta încă câțiva ani (nu mai mult de 5 ani, ca altfel nu cumpara nimeni), oricum primesc banii și pot cumpara înapoi la un discount fata de alții dacă vor. Sau își cumpara un spațiu dublu din banii primiți in afara zonei zero și le rămân și bani. Așa e in Germania.
Asta se poate face in 4 ani, lejer. Se supăra câțiva dar sunt puțini si oricum privilegiati ca stau și au proprietați in buricul târgului. Tot ce scriu mai sus se poate face pe bani foarte putini (ai nevoie doar de o finantare temporara pentru casele care se refac, primăria chiar face profit din treaba asta). ba pot fi chiar folositi bani europeni la greu. Exista și strategii și planuri detaliate urbanistice care stau de ani multi in sertar la PMB.

Dacă nici asta nu faceți – sincer – va spun de pe acum ca eu NU va mai votez never ever. Prefer sa vina oricine in loc, nici nu ma mai intereseaza.”, spune Caramitru Jr.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluire din interiorul USR-PLUS: ‘În fiecare filială e câte un baron local. E mai rău decât era înainte PSD-ul’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare