sursa foto:  digi24.ro

Andrei Caramitru șochează! Vrea s-o înlocuiască pe Viorica Dăncilă cu omul demis de Liviu Dragnea

Fostul consilier pe probleme economice al lui Dan Barna vine cu o propunere total neașpteptată.

Andrei Caramitru susține că, după răsturnarea Guvernului Dăncilă, în fruntea Executivului, cu sprijinul PNL, ar trebui instalat Mihai Tudose, fost premier în Guvernul PSD-ALDE.

„CUM SCĂPĂM DE PSD REPEDE – CHEIA E LA ORBAN

PSD e vulnerabilizat. Trebuie atacat acum. Va veni o motiune de cenzură. Cum trebuie jucat?

PSD/ALDE au majoritatea in parlament. Deci e greu. PNL e prima vioară pentru motiune pentru că au multi parlamentari. USR a spus clar și corect ca susține orice soluție non-PSD dar nu intră cu miniștri la Guvernare.

PNL poate juca ca până acum – să propună un prim ministru de la ei (Orban) – care garantează că moțiunea nu va trece și PSD se va consolida. Singura soluție – și cea mai deșteaptă – este ca primul ministru de după Viorica sa fie Tudose. De ce?
– 1) Se poate ca soluția sa treacă la vot. ALDE posibil să accepte (se distanțează de PSD si își păstrează o șansa ipotetică sa treacă pragul data viitoare). UDMR la fel. O parte din PSD la fel.
– 2) Dacă Tudose devine prim ministru, o parte din filialele PSD pot trece la ProRomânia. Ceea ce înseamnă ca vechiul PSD se dezintegrează. La următoarele alegeri PSD merge spre 15% și ProRo creste spre 12%. Pentru noi – este cel mai bun lucru – nu mai exista un pol puternic anti-European și PSD gradual devine irelevant (și Ponta rămâne suficient de mic ca să nu poată face jocurile)
– 3) se poate negocia cu Tudose o serie de OUG-uri esențiale: alinierea legilor justiției cu MCV; legea electorală incl. vot la distanță; votul la locale in 2 tururi; eliminarea OUG114 etc.

Deci cheia e la Orban. Dacă joaca bine rezolvam problema. Dacă nu – înseamnă că face un blat tactic care permite PSD să se regrupeze.

Dacă joaca bine – voi fi primul care aplaudă și mulțumește PNL-ul. Dacă nu – o sa ii atac public. Ca să știți”, susține Caramitru Jr.

Vezi și Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră pentru Bugetul.ro: Nu e adevărat!

Unul dintre liderii USR-PLUS, abonat la banii publici! Conexiune cu Liviu Dragnea

Vești despre tichetele de vacanță! Propunere care ar putea schimba regulile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare