sursa foto:  gandul.info

Unul dintre liderii USR-PLUS, abonat la banii publici! Conexiune cu Liviu Dragnea

Dezvăluire-bombă!Unul dintre liderii PLUS a fost abonat la banii publici și a primit un contract chiar de la Liviu Dragnea. Mai mult, USR-PLUS îl va trimite în Parlamentul European, dat fiind că acesta a ocupat a treia poziție pe lista pentru europarlamentare.

Este vorba despre Dragoș Nicolae Pîslaru, fost ministru al Muncii în Guvernul Cioloș. Proaspătul europarlamentar a fost inclus de site-ul România Curată, proiectul Alinei Mungiu-Pippidi, în analiza care a creat controverse înaintea scrutinului de pe 26 mai.

Vezi și Analiza care aruncă-n aer alegerile europarlamentare! USR-PLUS are șase candidați cu probleme, la fel ca PSD

Tot România Curată relata, în 2016, că firma privată a lui Pîslaru, GEA Strategy& Consulting SA, a supraviețuit din contracte cu statul român.

Cumulat, în cei 8 ani plini de activitate (2008-2015), firma GEA Strategy&Consulting SA, cu un staff cuprins între 10 și 40 de oameni, a avut o cifră de afaceri de 41,5 milioane lei (în medie 5,2 milioane lei anual), din care Dragoș Pîslaru ne-a declarat că aproximativ 70% provin din contracte cu statul, adică în jur de 29 milioane lei. Profitul societății în cei 8 ani de funcționare a fost de 5,2 milioane lei. Asta înseamnă o medie anuală de 650.000 lei, echivalentul a 150-170.000 euro, adică un profit de până în 30.000 euro/an pe cap de acționar. Suma reprezintă o miză care, după șpăgile vehiculate în dosarele DNA ale ultimilor ani, n-ar ajunge nici ”pe-o măsea” de rechin politic, preciza sursa citată, în 2016.

În 2010, firma sa a primit 153.510 RON de la Consiliul Județean Teleorman, condus la acel moment de Liviu Dragnea (PSD), pentru „Realizarea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Teleorman 2008-2013” (data atribuirii: 26.03.2010).

Bugetul.ro vă dezvăluie, în exclusivitate, că, la ora actuală, GEA Strategy& Consulting SRL a devenit CIVITTA STRATEGY & CONSULTING SA, din acționariatul căreia nu lipsește proaspătul europarlamentar USR-PLUS.

Vezi și SURSE Mutare făcută de USR-PLUS pentru prezidențiale! Răspunsul la o întrebare-cheie

EXCLUSIV Cât ar putea sta, de fapt, Liviu Dragnea la pușcărie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare