sursa foto:  aktual24.ro

EXCLUSIV Cât ar putea sta, de fapt, Liviu Dragnea la pușcărie

Liviu Dragnea, al treilea om în stat, a fost condamnat, luni, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Decizia magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) este definitivă.

Însă, Dragnea ar putea să fie eliberat mult mai devreme. Conform surselor Bugetul.ro, Liviu Dragnea ar putea scăpa din închisoare după un an și jumătate.

Potrivit legislației în vigoare, Liviu Dragnea poate să solicita liberarea condiționată după doi ani și patru luni de închisoare.

Vezi și EXCLUSIV Oficial! Informația despre fraudarea alegerilor, aruncată în spațiul public azi de USR, este falsă

„Liberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă cel condamnat a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani”, se precizează la Art. 100, alin. 1, litera a) din noul Cod Penal.

Totuși, alin. 3 din cadrul aceluiași articol ne spune că „În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (1) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani, şi a cel puţin două treimi, când pedeapsa este mai mare de 10 ani”.

Asta înseamnă că ar putea Dragnea ar putea solicita liberarea condiționată după un an și opt luni de închisoare.

Surse din domeniu au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că sunt mulți factori care pot modifica perioada: „scrie, muncește, iese la biserică, nu are raport”.

Vezi și Mesaj pentru toți românii care au primit pensii și salarii mai mari:’Să dea banii înapoi și să plece din țară’

Atac devastator la Dacian Cioloș: ‘Ia-ți salariul de la Bruxelles și taci’

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare