manole

sursa foto:  youtube.com

Angajații tratați ca sclavi de patronul străin la o fabrică din România! Deputatul Florin Manole ia atitudine

Deputatul PSD, Petre Florin Manole este primul și din păcate și singurul până acum, care s-a decis să ia atitudine cu privire la scandalosul caz de la Păulești. Mai exact patronul unei firme de textile, un cetățean străin, își exploatează angajatele, iar când vine vorba să le achite salariul le tratează cu înjurături și umilințe ca în epoca sclavagismului. Vezi detalii AICI.

Manole, care este și secretar al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților, a scris o scrisoare deschisă prin care anunță și că nu va lăsa ca acest caz să treacă neobservat. Deputatul PSD este recunoscut ca activist și apărător al drepturilor omului de mai mult timp.

Vezi și Guvernul Tudose vrea să dea lovitura! Suma URIAȘĂ pe care ar încasa-o statul după vânzarea a 10% din Hidroelectrica

Dezastru pe piața muncii! Cea mai veche fabrică din România a fost închisă

„SCRISOARE DESCHISĂ

Patronului agresor, Consiliului Investitorilor Străini, Coaliției pentru Dezvoltarea României, dar mai ales instituțiilor statului, în speță Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova

DREPTUL la DEMNITATE al angajatilor TREBUIE APĂRAT si GARANTAT!

Patronul unei firme de textile din Prahova a reușit să indigneze o țară întreagă prin limbajul violent, injuriile și jignirile aduse propriilor angajate, ca în vremurile când capitalismul era la începutul facerii și muncitorii erau lipsiți chiar și de cele mai elementare drepturi. Nu știu dacă s-ar fi comportat în acest fel și în țara sa, nici nu contează. Căci în toată povestea asta nu este vorba doar de natura capitalului, dar fiți siguri că s-a mai pus o cărămidă la discursul naționalist. Ceea ce contează este că s-a comportat ca un capitalist sălbatic care are impresia că este stăpân peste viața unor oameni care la sfârșitul zilei ii bagă profitul în buzunar. Vreau să amintesc prin această scrisoare că și în România se cunosc drepturile omului.
Suntem o țară din Europa de Est, dar nu suntem sălbatici, nu suntem niște animale. Da, animale, așa cum le-a numit pe muncitoarele din fabrică, cetățene românce cu drepturi, cărora statul român are obligația să le protejeze demnitatea. De aceea, am să fac ceea ce fac de obicei: am să reafirm că drepturile omului trebuie să fie în centrul atenției instituțiilor românești, si mai ales în centrul activității din Parlament.
Pentru că nu cred doar în vorbe, o să urmăresc cu atenție ce va face Inspecția Muncii pe acest caz. Cum va aplica legea și ce sancțiuni vor fi luate.

Mai mult de atât, voi iniția o dezbatere cu sindicatele pentru a modifica, Codul Muncii în scopul de a sanctiona astfel de încălcări ale dreptului la demnitate.

Nu intenționez să dau eu sfaturi cum trebuie să se conducă afacerile în România. Nu asta e meseria mea. Însă cred că în astfel de cazuri trebuie să coopereze instituțiile statului, sindicatele și organizațiile care reprezintă mediul de afaceri. Mai ales acestea din urmă, vocale de obicei în a ne “educa” pe noi, politicienii, ferme în a “corecta” societatea, au obligatia morală de a veghea și la etica în afaceri, la respectarea drepturilor omului în propria ogradă. Ce spun Consiliul Investitorilor Străini, AmCham sau Coaliția pentru Dezvoltarea României pe această speță? Este ea izolată sau avem o reală problemă cu modul în care unii investitori din țara noastră îi tratează pe salariații români? Întrebarea este legitimă pentru că îmi pare că astfel de cazuri apar din ce în ce mai des la lumină. Amintiți-vă de sindicatul de la Wizair, de problemele de la Leoni, de zecile de plângeri adresate CNCD de către angajate.
În fine, poate pare că sunt vehement în privința acestui subiect. Nu pare, chiar sunt. Mama lucrează câteva luni pe an în Spania și celelalte în România, chiar într-o fabrică de textile. Știu, deci, cu exactitate ce probleme există în domeniu și cât de mare e nevoia de acțiune!

Cu îngrijorare,

Petre Florin Manole, deputat social-democrat și secretar al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale din Camera Deputaților”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare