hidroelectrica

sursa foto:  cotidianul.ro

Guvernul Tudose vrea să dea lovitura! Suma URIAȘĂ pe care ar încasa-o statul după vânzarea a 10% din Hidroelectrica

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică din România. Vinerea trecută, Guvernul Tudose, prin vocea ministrului Energiei, Toma Petcu, a anunțat că intenționează să listeze la bursă 10% din acțiunile Hidroelectrica, într-o primă fază.

„Vom adopta cât de curând o Hotărâre de Guvern prin care vom modifica un singur lucru: procentul de listare. Nu vom modifica metoda, se va modifica doar procentul de listare, în sensul că de la 15%, cât dorește să listeze statul român, dorim doar 10%, pentru a vedea cum funcționează în piață, cum se manifestă în piață Hidroelectrica ca și companie listată și să avem posibilitatea la un moment ales de stat să se listeze restul de 5%, pentru a maximiza banii care se iau din această listare. Banii de pe listare vor intra în companie și ne dorim ca aceste sume să fie folosite doar pe dezvoltare. Ne interesează să vedem dacă putem să dezvoltăm noi capacități. Ne interesează dezvoltarea pe termen lung”, a afirmat Petcu, într-o conferință de presă.

Vezi și Atenție, a apărut o nouă metodă de escrocherie! Ce crai de Dorobanți a fost prima ȚINTĂ și cum s-a încheiat totul

Prin vânzarea a 10% din acțiunile celui mai mare producător de energie electrică din țară, statul român ar urma să încaseze o sumă fabuloasă: cel puțin 1,7 miliarde de lei, informează e-nergia.ro, în baza unei evaluări grosiere.

Vezi și Dezastru pe piața muncii! Cea mai veche fabrică din România a fost închisă

Umilință fără precedent! Ce pensie de nimic primește un erou al celui de-al Doilea Război Mondial față de ofițerii actuali

Atenție! Firmele riscă amenzi uriașe dacă nu schimbă asta până în 2018

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare