ANPC, în era digitalizării! Va avea un sistem complet digitalizat de management al documentelor – Proiect de 14 milioane de lei

În contextul unui proces general de digitalizare accelerată a instituțiilor publice, la nivel european, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a demarat un amplu proces de modernizare și eficientizare a activității proprii, inclusiv prin atragerea de fonduri europene.

În acest sens. ANPC este beneficiara unui proiect finanțat din bani europeni, în valoare de peste 14 milioane de lei, derulat în cadrul POCA-Programul Operațional Capacitate Administrativă. Este vorba despre realizarea și operaționalizarea unui sistem complet digitalizat de management al documentelor instituției, la nivel național, care urmează a fi implementat în următorii doi ani și jumătate.

Proiectul face parte dintr-o campanie de dezvoltare şi introducere de sisteme şi standarde comune în administraţia publică, menită să optimizeze procesele decizionale, astfel încât să fie mult îmbunătățită eficiența activității ANPC, în sprijinul consumatorilor şi al mediului de afaceri, deopotrivă.  

„Mă bucur că, pe parcursul mandatului meu, una din cele mai importante instituții de control din țară se modernizează, fapt care va înscrie ANPC – acum și din punct de vedere tehnologic – în rândul celor mai eficiente structuri de profil la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Claudiu DOLOT, președintele ANPC. 

În afara acestui important demers de digitalizare, ANPC derulează deja, începând de la sfârștiul anului trecut, un alt important proiect pe fonduri europene, menit să dezvolte activitatea de soluționare amiabilă a litigiilor, activitate în plină dezvoltare, gestionată de o Direcție din cadrul ANPC.

Aceste inițiative demonstrează, încă o dată, deschiderea și importanța pe care ANPC o acordă posibilităților de dezvoltare puse la dispoziție prin accesarea fondurilor europene, obiectivul fiind simplificarea, transparentizarea și creșterea eficienței activității, în beneficiul consumatorului.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare