sursa foto:  ziuaconstanta.ro

Anunț important de la ANAF! A devenit funcțională de astăzi, 20 ianuarie

Agenția Națională de Administrarea Fiscală vine cu un anunț major pentru toți românii. O nouă aplicația a fost pusă la dispoziția românilor de miercuri, 20 ianuarie.
Mai exact, de astăzi a fost dat startul aplicației pentru completarea Forumularului 094 în format electronic.

“În continuarea eforturilor de digitalizare şi simplificare a raportărilor fiscale, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pune la dispoziţia contribuabililor aplicaţia pentru completarea în format electronic a formularului 094. Acesta va fi disponibil începând din data de 20 ianuarie a.c., pe site-ul agenţiei, www.anaf.ro, secţiunea Servicii online/Declaraţii electronice/Descărcare declaraţii”, se menţionează în comunicat.

ANAF mai precizează că persoanele impozabile care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri şi care nu au depăşit plafonul de 100.000 euro (echivalent în lei), trebuie să depună la organele fiscale competente, până la data de 25 ianuarie inclusiv, formularul (094).

“Declaraţia privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic şi care nu au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în anul precedent”, spune Ministerul Finanțelor Publice.

În comunicatul de la ANAF este precizat faptul că nu au această obligaţie persoanele impozabile care solicită scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316, în vederea aplicării regimului special de scutire prevăzut la art. 310.

“Formularul 094 se depune şi de către persoanele impozabile care au utilizat luna ca perioadă fiscală întrucât au efectuat în anul 2019 sau în anii anteriori achiziţii intracomunitare de bunuri şi care revin la utilizarea trimestrului, pentru că în anul 2020 nu au efectuat nicio achiziţie intracomunitară de bunuri, iar cifra de afaceri nu a depăşit plafonul de 100.000 euro”, se mai spune în comunicat.

 

Vezi și: Guvernul pregătește o nouă ordonanță! Veste pentru toți șoferii din România

Lucian Bode își ia secretara după el! ‘Blonda lui Boc’ ajunge la Ministerul de Interne!

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare