sursa foto:  Revista Cariere

Apare un nou partid politic în România! Cine este președintele și ce planuri are

Robert Negoiță a lansat un partid nou – Partidul București 2020. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Robert Negoiță precizează că a „acceptat invitația unei formațiuni noi, locale” de a se înscrie în rândurile ei și adaugă că a devenit și președintele acestei formațiuni.

Primarul Negoiță mai spune că formațiunea nu-și propune să conducă România, dar dorește să demonstreze bucureștenilor că pot aduce Capitala la stadiul de a fi „invidiată de toate orașele țării și, de ce nu, de alte capitale ale Europei civilizate”.

„Pentru toți cei care au urmărit în ultimii ani declarațiile mele publice, anunțul de astăzi nu este o surpriză. Spun de suficient timp că nu mă mai regăsesc în PSD, că locul meu nu mai poate fi într-o formațiune politică a cărei reformare rămâne un deziderat perpetuu.

Mai mult, ultimii opt ani pe care mi i-am dedicat administrației locale, în calitate de primar al Sectorului 3, și ultimii șase ani de când sunt președinte al Asociației Municipiilor din România, m-au învățat un lucru extrem de important: de cele mai multe ori, partidele mari au o structură greoaie, anchilozată, departe de nevoile comunităților locale, departe de oamenii valoroși ai urbei, iar aceste partide au tendința de a trece la “și altele” nevoile clare ce se regăsesc la nivelul ierbii: infrastructura locală, poluarea, școlile, creșele, etc…

Acesta este motivul pentru care vreau sa îi invit pe bucureșteni să ne luăm soarta în propriile mâini. Vreau să invit miile de cetățeni ai Sectorului 3 cu care am discutat în ultimii ani pe stradă, în parcuri sau în biroul meu, să avem curajul să ne implicăm și să schimbăm noi paradigma politică, plecând de la nevoile noastre zilnice. Adică să ne unim eforturile și vocea noastră să o transpunem și în acțiune politică locală. Acțiune concretă, acțiune care să se materializeze în Politica. Altfel! Adică 99 la sută muncă, 1 la suta politică la nivel local.

Sunt bucuros să vă anunț că am acceptat invitația unei formațiuni noi, locale, de a ma înscrie în rândurile ei. Astfel, de astăzi sunt președintele partidului București 2020, un partid mic, dar care, alături de voi, cetățenii Bucureștiului, are un potențial enorm. Nu ne propunem să facem guverne, nu ne propunem să conducem România, vrem să demonstrăm că noi, locuitorii capitalei, putem lua destinul orașului nostru în propriile mâini. Că putem face Bucureștiul, acasă. Casa pe care ne-o dorim cu toții, casa de care să fim mândri, casa de care să avem grijă zi de zi și care să fie invidiată de toate orașele țării și, de ce nu, de alte capitale ale Europei civilizate. Cine să știe mai bine, cine să fie mai îndreptățit să aibă grijă de această casă, dacă nu noi, locuitorii și proprietarii ei. Acum avem un partid doar al bucureștenilor, a cărui agendă este 100% dedicată orașului nostru.
Nu trebuie să mai stăm după decizia unor partide naționale, nu trebuie să mai așteptăm ca membrii conducerilor acestor partide, mulți de prin alte orașe, cu alte agende, să-și facă timp să se uite către nevoile noastre și să decidă la nivel politic, de la Bacău, Vrancea, Argeș, Giurgiu, Teleorman, ce merităm și ce nu”, a scris Robert Negoiță în postarea sa pe Facebook.

 

 

Vezi și:Venituri uriașe pentru Mugur Isărescu! La cât a ajuns pensia acestuia

Ce avere are, în realitate, Ludovic Orban și câți bani a încasat în ultimul an

EXCLUSIV Cutremur între Servicii! Șeful SPP câștigă dublu față de șeful SRI! Salariul generalului Pahonțu a explodat în ultimul an fiscal declarat

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare