sursa foto:  Facebook

Arhiva Bucureștiului va fi recuperată și apoi digitalizată, anunță Nicușor Dan, primarul Capitalei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță, într-o postare pe Facebook, că arhiva municipiului București va fi recuperată și mai apoi digitalizat.

În prezent, potrivit lui Nicușor Dan, arhiva se află în judeţul Tulcea, localitatea Pecineaga.

„Arhiva municipiului București va fi recuperată și mai apoi digitalizată. Proiectul a fost aprobat de consilierii generali în ședința de ieri.

66 de mii de dosare care însumează 2 kilometri liniari de arhivă conțin toate studiile şi proiectele clădirilor din Capitală construite în perioada comunistă, respectiv blocuri de locuinţe, şcoli, spitale etc.

Toate aceste informaţiile vor fi extrem de utile instituţiilor publice la realizarea proiectelor de reabilitare şi consolidare a clădirilor.

Arhiva a aparținut fostului Institut Proiect Bucureşti până în anul 1989. Ulterior, trebuia predată autorităţii publice locale, potrivit prevederilor legale, însă nicio administraţie nu a fost interesată de recuperarea acestor documente.

Înfiinţat în 1953, Institutul Proiect Bucureşti a realizat proiectarea ansamblurilor de locuinţe din toată Capitala, fiind cel mai mare institut de proiectare din ţară.

În prezent, arhiva se află în siguranță în judeţul Tulcea, localitatea Pecineaga”, a anunțat, sâmbătă, Nicușor Dan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare