sursa foto:  Profimedia Images

Federația Rusă bate în retragere! Armata ucraineană transmite că forțele ruse se retrag din zona Hersonului

Rusia a retras câteva trupe din orașele de pe malul opus al râului Nipro, situat lângă orașul Herson, a transmis joi armata ucraineană.

 

 

 

Declarația a oferit doar detalii limitate și nu a menționat că forțele ucrainene au trecut Nipro. Oficialii ucraineni au subliniat, de asemenea, că Rusia a intensificat bombardamentele peste râu, întrerupând din nou curentul în Herson, unde electricitatea a început să fie restabilită abia la aproape trei săptămâni după ce trupele ruse au eliberat orașul și au fugit peste râu, scrie Reuters.

De când Rusia a abandonat Hersonul luna trecută, la nouă luni de la invazia sa în Ucraina, râul formează acum întreaga porțiune de sud a frontului.

Rusia le-a spus deja civililor să părăsească orașele aflate la 15 km de râu și și-a retras administrația civilă din orașul Nova Kakhovka de pe mal. Oficialii ucraineni au spus anterior că Rusia a retras o parte de artilerie lângă râu în poziții mai sigure mai departe, dar până acum nu a afirmat că forțele ruse părăseau orașe.

„Se observă o scădere a numărului de soldați și echipamente militare în așezarea Oleșki”, a spus armata, referindu-se la orașul vizavi de Herson, în partea îndepărtată a unui pod distrus peste Nipro.

„Trupele inamice au fost retrase din anumite așezări ale regiunii Herson și dispersate în fâșii de pădure de-a lungul secțiunii autostrăzii Oleshky – Hola Prystan”, se spune, referindu-se la o porțiune de drum de 25 km (15 mile) prin orașele de pe malul râului împrăștiate.

A spus că majoritatea trupelor ruse din zonă sunt rezerviști mobilizați recent, sugerând că trupele profesioniste cele mai bine pregătite din Moscova au plecat deja.

Separat, Ucraina a înăsprit securitatea la misiunile sale diplomatice din întreaga lume, joi, după ce o bombă a explodat la ambasada sa din Madrid, unul dintre mai multe dispozitive trimise către ținte din Spania, inclusiv către prim-ministrul Pedro Sanchez.

Ambasadorul Serhii Pohoreltsev a declarat pentru site-ul de știri ucrainean European Pravda că pachetul suspect care i-a fost adresat a fost deschis în afara clădirii de către comandantul ucrainean al ambasadei, care a fost rănit în explozie, scrie b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare