Dacă doriți să pierdeți câteva kilograme este indicat să renunțați la zahăr și să reduceți considerabil și fructele care conțin multe calorii. Cea mai mare cantitate de zahăr dintre toate fructele o conțin curmalele. Ele conțin în medie 27 de grame de fructoză și glucoză în amestec la 100 de grame de fruct proaspăt, potrivit directmatin.fr.
Această cantitate reprezintă un nivel de zahăr de aproape două ori mai ridicat decât cel din celelalte fructe cu cel mai bogat conținut. Curmalale pot fi confiate în propriul lor suc, formă în care sunt cel mai bine cunoscute și vândute.
Ele sunt urmate de struguri, cireșe, smochine și banane, cu conținuturi de zahăr cuprinse între 15% și 20%. Acestea, la rândul lor, au mai mult zahăr decât merele, prunele sau perele (10-15% zahăr).
Fructele considerate cel mai puțin calorice sunt citricele (portocalele, lămâile), precum și fructele roșii (căpșunile, zmeura), care au zahăr doar 7-10%, scrie portalul directmatin.fr, citat de Agerpres.
Prin urmare, curmalele nu sunt deloc indicate pentru cei care trebuie să mănânce fără zahăr sau care vor să scape de kilogramele în plus.
Citește și…
O nutriționistă a mâncat doar banane timp de 12 zile. Ce efect a avut asupra organismului său
Alertă! Suntem OTRĂVIȚI cu pâine – atenție ce mâncați!
Măsură OBLIGATORIE! Cine refuză riscă să rămână fără curent electric