sursa foto:  Facebook

Atenție șoferi! CNAIR a făcut marele anunț. La ce va renunța?

CNAIR a decis în sfârșit să renunțe la ele! Acestea nu numai că erau foarte inutile, dar erau considerate un adevărat pericol pentru șoferi. De când au fost construite au luat numeroase vieți. Mai mult de atât, șoferii au făcut mai multe plângeri, dar până acum nu s-a făcut nicio schimbare.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis într-un final să renunțe la ele, nu le va mai construi. Potrivit Adevărul, Ştefan Ioniţă, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a declarat că a fost oprită construirea insulelor de calmare.

Vezi și O bombă sexi din PNL șochează șefii de partid! Ce a putut să facă tânăra
“E clar că sunt construite prost. Într-adevăr, se pare că proiectul produce disconfort participanţilor la trafic, neobişnuiţi cu aceste măsuri care veneau tocmai să atenueze şi să nu creeze probleme. Acum sunt semnalate aceste lucruri (accidente şi chiar decese din cauza lor n.red.). De aceea conducerea CNAIR a luat decizia să stopeze proiectul, am comandat un audit de siguranţă rutieră care ne-a fost pus la dispoziţie. Pentru contractele care încă nu au început acestea vor fi sistate, pentru cele în derulare vor fi emise dispoziţii de şantier astfel încât să se corecteze aceste insule”, a declarat directorul CNAIR.

Acesta a precizat că proiectul a început la recomandarea Băncii Mondiale şi a fost implementat pe suport tehnic aferent acestei investiţii, fiind avizat de Poliţia Rutieră. Însă numeroasele probleme create în trafic au determinat conducerea CNAIR să comande un audit de siguranţă rutieră care într-adevăr, susţine că trebuie făcute anumite modificări. “Vom da nişte dispoziţii de şantier care vor veni să corecteze toate aceste insule şi se vor atenua astfel încât să fie adaptate. Iar la ieşirea din localităţi acea şicană ar trebui să fie numai pe sensul de intrare, nu pe sensul de ieşire, să fie un semicerc. Necesitatea lor este dovedită ca fiind bună, sunt implementate şi afară şi sunt menite să protejeze pietonii de anumiţi şoferi care uită că trebuie să adapteze viteza de circulaţie în localităţi”, a precizat Ştefan Ioniţă.
Vezi și România primește o lovitură majoră! Marele anunț care a uimit Europa

În sfârșit s-a aflat! Care a fost cauza incediului de la Bamboo

Avertizări de proporții! Suntem lideri în UE, dar ca dezastru economic

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare