sursa foto:  Facebook

România primește o lovitură majoră! Marele anunț care a uimit Europa

Un anunț de proporții a uimit Comisia Europeană și piața europeană a energiei. România încasează o lovitură de proporții de la operatorul național de transport de gaze. Se pare că România are mari probleme, țara noastră fiind aspru criticată de un ministru european.

Potrivit anunțului, conducta BRUA, finanțată de la Bruxelles, nu va mai ajunge în Austria, ci se va opri în Ungaria.

Transgaz cunoștea de câteva zile această decizie a Ungariei, compania a semnat un memorandum de intelegere privind coridorul vertical de transport al gazelor naturale. Memorandumul a fost semnat cu operatorul ungar FGSZ, in conditiile in care acesta ar fi anuntat ca doreste limitarea transportului gazelor pe teritoriul sau, nu mai departe pana in Austria.

Operatorul de gaze a s-a întâlnit la București cu reprezentantii operatorilor sistemelor de transport gaze naturale din Grecia – DESFA, Bulgaria – BULGARTRANSGAZ, Romania – TRANSGAZ, Ungaria – FGSZ si ICGB – compania responsabila pentru dezvoltarea, construirea si operarea Interconectarii Grecia – Bulgaria, in scopul semnarii Memorandumului de Intelegere privind Coridorul Vertical de transport gaze naturale, pe directia Nord-Sud, scrie Hotnews.

Vezi și În sfârșit s-a aflat! Care a fost cauza incediului de la Bamboo

La această întâlnire au participat reprezentanti ai Guvernului si Parlamentului Romaniei, ai ministerelor Economiei, Energiei si al Afacerilor Externe precum si delegati ai Comisiei Europene din cadrul DG Energy, alaturi de managementul companiilor semnatare ale Memorandumului de Intelegere, și de asemenea,  reprezentanti ai operatorilor sistemelor de transport gaze naturale din Serbia – SRBIJAGAS, Slovacia – EUSTREAM si din Republica Moldova – VESTMOLDTRANSGAZ. La ceremonie au participat si reprezentanti ai unor companii cu care TRANSGAZ are relatii de colaborare, printre care EXXON MOBIL, OMV Petrom, SOCAR Romania, BLACK SEA OIL AND GAS, DELOITTE

Potrivit sursei citate, Transgaz a semnat cu JP Srbijagas din Serbia un memorandum de intelegere privind interconectarea retelelor de transport gaze naturale din Serbia si Romania.

Vezi și Avertizări de proporții! Suntem lideri în UE, dar ca dezastru economic

Ministrul de externe al Ungariei a criticat Romania deoarece „nu ar fi permis inca fluxul bidirectional pentru transportul gaelor”, ceea ce „inseamna ca problema securitatii energetice este inca o provocare majora pentru Europa Centrala”.
Noua ruta pentru Ungaria ar putea fi stabilita pana la sfarsitul lui 2019 pentru transportul a circa 8 miliarde de metri cubi de gaze. In acest proiect ar fi implicata si Bulgaria, care a semnat un acord cu Serbia. In plus, in luna iunie, Gazprom a a nuntat ca a semnat un acord cu ministrul energiei din Serbia pentru extinderea sistemului sarb de transport al gazelor.

Gazoductul era esential pentru viitoarele exploatari de gaze din Marea Neagra, unde Exxon, OMV si alti actori au gasit rezerve uriase de gaze.

Vezi și EXCLUSIV! Dezvăluiri dintr-un minister important cu impact asupra tuturor românilor. Adevăruri nespuse până acum

Lovitură de teatru! Celebru milionar român pe punctul să-și piardă toată averea – despre cine este vorba și cum a ajuns aici

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare