sursa foto:  ziarulunirea.ro

Bătaie de joc! Nu vor fi gratuite serviciile! Ministrul Sănătății vrea să introducă abonamente la privat

O adevărată bătaie de joc! Deși a anunțat că, prin modificarea Legii sănătății, urmărește ca românii să beneficieze de servicii gratuite atât la stat, cât și la privat, Victor Costache, ministrul Sănătății, aruncă bomba.

Costache a declarat, la Realitatea PLUS, că Guvernul ar trebui se pregăteasca un sistem de asigurări complementare sau de abonamente de sănătate de tip european.

Practic, români vor fi nevoiți să-și facă abonamente pentru a beneficia de servicii de sănătate, la privat.

„Nu e o ordonanță de urgență care să prevadă accesul unor spitale la programe, ci una care modernizează legea 95, legea sănătății. Sunt mai multe prevederi în această OUG. Aceasta e dată în special în interesul pacienților din România și are ca scop a le facilita accesul la servicii medicale după modelul celor din Europa”, a spus Victor Costache, în emisiunea „Jocuri de putere”.

„Coplata a fost introdusă și legalizată în 2019 de PSD și ar fi trebuit să intre din aprilie 2020 în cadrul noului contract cadru al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Noi ne-am trezit în fața acestei situații care ar fi pus o presiune nejustificată pe populațe și pe finanțele ei. Când introduci această coplată, e foarte important să adopți și un model european de implementare. Și pentru a diminua acest impact în rândul populației este foarte important ca noi, în România, să avem un model predictibil de asigurări complementare de sănătate sau abonamente de sănătate. Când PSD a dat legea, anul trecut, ar fi trebuit să prezinte și o alternativă pentru a absorbi coplata. Noi nu am dat ordonanța împreună cu coplata, tocmai noi am prorogat această coplată”, a precizat ministrul Sănătății.

„În cadrul acestei ordonanțe, noi am prorogat coplata. Practic, trebuie ca, într-un an de zile, să se pregăteasca un sistem de asigurări complementare sau de abonamente de sănătate de tip european”, a mai spus Costache.

Vezi și

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

Șoc total! General SRI, ‘uns’ de Eduard Hellvig, are dosar la DIICOT

Proiectul a fost adoptat! Mii de angajați au parte de beneficii uriașe

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare