sursa foto:  realitatea.net

Beatrice Mahler, despre tratamentul antibiotic în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19 și simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală,  a făcut precizări despre câteva dintre simptomele COVID-19, sau mai exact de semnele care ar trebui să ne îngrijoreze și când se impune tratamentul cu antibiotice în cazul infecției cu noul coronavirus.

 „Tratamentul antibiotic în infecția cu coronavirus și în mod special cu azitromicină are rol antiinflamator, pentru că azitromicina se știe de ceva timp că la pacientul cu afectare respiratorie poate să contribuie la reducerea inflamației în căile respiratorii, însă de la acest punct până la a administra antibiotic la orice tip de afectare pe care o produce coronavirusul este cale lungă. De aceea, medicul de familie sau medicul specialist este cel care apreciază oportunitatea tratamentului antibiotic și nici într-un caz o persoană care nu are pregătire. Nu de alta, dar riscul de a selecta bacterii care să devină rezistente la antibiotic în viitorul apropiat sau îndepărtat este foarte mare și acest lucru ne creează și poate să aibă consecințe pe termen lung asupra stării noastre de sănătate”.

Referitor la febră și contextul în care aceasta devine periculoasă, managerul Institutului „Marius Nasta” a explicat:

„Trebuie să știm că febra este până la urmă un mecanism de apărare al organismului, un mecanism prin care organismul luptă împotriva replicării virale. Prin urmare, ea este normală într-o infecție virală, într-o infecție bacteriană, normală din perspectiva modului în care organismul nostru se apără de infecție. Sigur că da, trebuie redusă cu tratament specific, cu medicamente care să scadă febra, însă putem spune că o atenție deosebită trebuie să acordăm sindromului febril (…) dacă el trece peste 38,5”.

Întrebată care sunt cu adevărat parametrii pe care ar trebui să îi urmărim în cazul în care ne tratăm de coronavirus la domiciliu, medicul a afirmat: „În primul rând, trebuie să urmărim, dacă avem un dispozitiv pulsoximetru, saturația oxigenului. O saturație sub 93 trebuie să ne trimită către medicul de familie, să dăm un telefon medicului de familie sau să apelăm 112. Dacă nu avem un pulsoximetru, este extrem de important să monitorizăm frecvența respiratorie.

Atunci când frecvența respiratorie crește și – normalul respirațiilor pe minut este de 16-18 – dacă ajungem la o frecvență de 25-30 de respirații pe minut, cu adevărat trebuie să fim îngrijorați de ce se întâmplă cu starea noastră și să cerem ajutor din partea medicului”, conform b1.ro.

Citește și:

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

Vești bune de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS): Analizele și investigațiile medicale, decontate de stat oriunde în țară

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare