sursa foto:  realitatea.net

Beatrice Mahler, mesaj îngrijorător: ‘Probabil că tot mai multe spitale vor oferi paturile lor pentru acești pacienți, pentru că nu o să avem încotro’

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler a declarat că ”Luna noiembrie va fi extrem de încărcată pentru că toate cazurile care acum sunt diagnosticate ne așteptăm să ajungă la forma de boală moderată sau critică în următoarele săptămâni, în secțiile din Spitalele Covid”.

”Cu siguranță, perioada următoare va fi una extrem de dificilă pentru sistemul de sănătate și pentru spitalele care acordă asistența Covid. Probabil că tot mai multe spitale vor oferi paturile lor pentru acești pacienți, pentru că nu o să avem încotro. Dacă numărul de cazuri se menține la acest nivel, cu siguranță ne așteaptă o perioadă dificilă.

Luna noiembrie va fi extrem de încărcată pentru că toate cazurile care acum sunt diagnosticate ne așteptăm să ajungă la forma de boală moderată sau critică în următoarele săptămâni, în secțiile din Spitalele Covid”, a spus Mahler.

Managerul de la ”Marius Nasta” a vorbit și despre experiențele pacienților infectați cu noul coronavirus și despre simptomatologia lor, despre care a spus că este foarte variată. ”Starea generală și experiența descrisă de pacienți, chiar și de cei care nu au avut nevoie de spitalizare, este impresionantă”, spune Mahler, care a subliniat că acestea ar trebui făcute publice mai des de medici.

”Este momentul, probabil, să facem publice aceste povești care sunt extrem de multe și care împactează așa cum vedem, nu doar persoana care trece prin boală, ci și familia.

Simptomatologia variază și, cu siguranță, tot mai mulți dintre cei care au trecut prin această boală se plâng de simptome post-Covid, de fenomene care apar probabil și pe fondul impactului emoțional al bolii, dar și efectele cu răspunsul imun viral și încrucișat cu alte structuri ale organismului, sistemul nervos sau sechelele care apar, respiratorii sau legate de boli metabolice”, a transmis medicul.

Mahler a transmis că este foarte necesară o legătură strânsă a persoanelor infectate cu medicii de familie pentru managerierea sindroamelor post-Covid. Unii pacienți rămân cu un titlu de anticorpi minim sau chiar nedetectabil.

”Dacă simptomatologia se remite și modificările pe care le resimt pacienții sunt doar cele asociate sindroamelor post-virale, adică o stare de astenie, de oboseală, de disconfort specifică după o infecție virală, cu ajutorul medicului de familie pot fi manageriate aceste simptome, iar, dacă este nevoie, să ceară suplimentar consulturi, în funcție de organul care este cel mai impactat.

Pentru ceilalți, dacă simptomatologia nu este prezentă sau afectarea a fost minimă, este important să avem o dozare a titlului de anticorpi pentru că sunt date și studii care arată că persoanele care trec prin această afecțiune și nu au un impact important al infecției Sars-Cov-2 asupra organismului rămân cu o imunitate destul de mică, cu un titlu de anticorpi minim sau chiar nedetectabil după o perioadă de timp și atunci este bine să avem această monitorizare a titlului de anticorpi după ce am trecut prin infecție și suntem manageriați de către medicul de familie la domiciliu”, a mai spus Mahler, citată de ziare.com, informează realitatea.net

Citește și:

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare