sursa foto:  Inquam Photos-Octav-Ganea

Bogdan Chirieac reacționează după primele măsuri în Capitală: ‘Legea nu se aplică celor de la PNL. Contribuția noastră la pandemie va fi probabil tulpina Romexpo’

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit duminică seara în direct la Realitatea Plus unde a vorbit despre restricțiile pandemice impuse începând de luni în Capitală. 

”Legea nu se aplică celor de la PNL, aflați acum la putere. Legea e pentru noi, pentru ceilalți. Și acum măsurile de protecție, fie vorba între noi, le ține fiecare pentru el, în primul rând. Fiecăruia îi pasă în primul rând de sănătatea personală, a familiei și a prietenilor. Dacă altcineva hotărăște să nu mai țină aceste măsuri atunci probabil că va fi sancționat, cu excepția faptului că dacă este de la PNL-ul aflat la putere atunci probabil că nu va fi sancționat”, a declarat Bogdan Chirieac.

Întrebat dacă autoritățile au așteptat intenționat să treacă Congresul PNL, iar mai apoi să fie instituite restricții, analistul politic a răspuns: 

”Cu siguranță e o legătură între Congres, între raportările de infectări și aceste măsuri. Toată lumea a încercat să treacă elefantul prin magazinul de porțelanuri. Comparația cu elefantul e foarte plăcută președintelui. Elefantul este Congresul PNL! Și se mai miră toată lumea că a văzut elefantul și că nu ne-au indus în eroare. Ne-au indus în ‘oroare’, dar asta e altceva. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat, s-a încălcat legea de la cel mai înalt nivel. Sunt măsuri, se întâmplă, vor fi cuminți de aici înainte”, a mai declarat Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac a comentat și cu privire la faptul că președintele Klaus Iohannis a fost singurul care la Congresul PNL de ieri nu a purtat mască de protecție, deși în sală se aflau aproape 5.000 de persoane.

”Păi eu cred că românii ar trebui să fie străbătuți de un sentiment de mândrie. Contribuția noastră la pandemie va fi probabil tulpina Romexpo. La ce a fost acolo cu siguranță infectările vor crește și, de ce nu, poate că va fi și tulpina Romexpo. Asta pe de o parte. Pe de altă parte, ce să înțeleagă oamenii este că nu poți vota doar în funcție de ficat, trebuie ca votul respectiv să mai treacă și prin creier. Ce se întâmplă acum este ca urmare a unui vot liber exprimat, dat în 2019 și în 2020. Primim ceea ce merităm. De asemenea, realegerea președintelui s-a făcut cu două treimi din numărul total de oameni care au votat. Mult.

Deci toate astea sunt consecință a votului liber exprimat. Și mai e ceva, nemulțumirea asta este mai mult la televizor. Eu nu am văzut pe stradă oameni mulți, nemulțumiți. Când nu era Dragnea la pușcărie am văzut 100.000 de oameni pe stradă. Acum nu văd. Nu mi se pare că lumea e atât de deranjată de facturile care au explodat. Nu e deranjată de instabilitate, neliniște, criză economică, criză politică, etc. Nu am văzut oameni nemulțumiți, cu excepția a câtorva persoane și atunci să lăsăm sentimentul ăsta de mândrie, tulpina Romexpo venită de la PNL, un cadou al țării noastre pentru omenire”, a completat Bogdan Chirieac, informează dcnews.ro

Citește și:

Apar primele măsuri după Congresul PNL! CMBSU anunță: ‘Masca de protecție, obligatorie de luni în piețe, târguri, stații, mijloace de transport în comun’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare