sursa foto:  ISU Giurgiu

Breaking News! Un vagon care transporta gaz lichefiat a deraiat în Giurgiu! Autoritățile sunt în alertă!

Un vagon care transporta gaz lichefiat a deraiat în Giurgiu. Autoritățile au intervenit de urgență la fața locului.

Potrivit pompierilor,  s-a solicitat intervenția acestora la trecerea la nivel cu calea ferată din Şoseaua Portului

Un vagon încărcat cu propan a ieșit de pe șine

Miercuri, 28 februarie, în apropierea Zonei Libere Giurgiu, un vagon cisternă, încărcat cu propan, a ieşit de pe şine.

„Pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu au fost solicitaţi să intervină la trecerea la nivel cu calea ferată din Şoseaua Portului, acolo unde un vagon cisternă a deraiat.

Este vorba despre o locomotivă şi cinci vagoane tip cisternă, încărcate cu propan, ce aparţin unui operator economic privat, doar unul dintre vagoane fiind parţial ieşit de pe şine”, a informat ISU Giurgiu, într-un comunicat de presă.

Citește și: Cum arată noile trenuri ale Metroului din București. Prima garnitură a plecat din îndepărtata Brazilie

Mai multe autospeciale au intervenit la fața locului

La fața locului au ajuns de urgență pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu.  O autospecială de stingere cu apă şi spumă, precum şi echipajul CBRN au ajuns la locul incidentului.

Pompierii au acţionat aproximativ o oră pentru a asigura măsurile de prevenire a unui incendiu.

Totodată, la fața locului a ajuns și o macara care a încercat să repună vagonul pe șine, însă acest lucru nu a fost posibil.

Potrivit pompierilor, vagonul este intact şi nu există scurgeri de propan.

Două vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu motorină s-au răsturnat și alte două au deraiat

Două vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat și alte două s-au răsturnat la Arad, a anunțat  CFR Infrastructură, în luna noiembrie 2023.

La ieșire din stația Aradu Nou, 2 vagoane din compunerea trenului privat de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat.

Garnitura privată are în compunere 26 de vagoane încărcate și circula în relația Drobeta Turnu Severin – Arad.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că traficul feroviar a fost restricționat începând cu ora 13.00 pe relația Aradu Nou – Arad, din cauza unui incident feroviar, în care este implicat un tren privat de marfă încărcat cu motorină. La ieșire din stația Aradu Nou, 2 vagoane din compunerea trenului privat de marfă au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat. Garnitura privată are în compunere 26 de vagoane încărcate și circula în relația Drobeta Turnu Severin – Arad.

În acest moment, reprezentanții SRCF Timișoara analizează, în colaborare cu operatorul național de transport feroviar de călatori, variantele posibile pentru a asigura continuitate în circulaţia trenurilor de călători care erau programate să tranziteze zona respectivă. De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar al SRCF Timișoara va acorda sprijin tehnic operatorului privat de marfă în procesul de repunere pe șină a vagoanelor deraiate si răsturnate, astfel încât zona Aradu Nou – Arad să fie redeschisă în condiții de siguranță”, preciza  purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, în luna noiembrie

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare