Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, acuzat de cumpărare de voturi în schimbul soluționării unor dosare penale (surse)

Acuzații șocante aduse secretarului de stat din Ministerul Justiției, Cristian Băcanu. Candidat la Primăria Sectorului 5, Băcanu este acuzat de ”cumpărare de voturi”. Se spune că voturile rromilor ar fi fost tranzacționate în schimbul soluționării unor dosare penale ale fostului deputat Nicolae Păun, acuzat de fraudarea de fonduri europene într-un dosar al DNA.

Surprins la ieșirea dintr-un studio de televiziune, un cunoscut lider politic a dezvăluit că secretarul de stat PNL din Ministerul Justiției, Cristian Băcanu, candidat la Primăria Sectorului 5, s-a întâlnit cu fostul reprezentant al minorității rome în Parlamentul României, Nicolae Păun, căruia iar fi solicitat sprijinul la vot, în schimbul soluționării dosarelor penale deschise de DNA. (Vezi AICI cine e celebrul lider politic care l-a acuzat pe Cristian Băcanu că a cerut sprijinul rromilor pentru alegerile locale).

Nicolae Păun, fost deputat în Parlamentul României, reprezentant al minorității rome, controlează în continuare Partida Romilor Pro Europa. Miza negocierii sunt voturile minorității rome din Sectorul 5, care pot fi influențate de Păun.

Fostul deputat Nicolae Păun a fost reținut de DNA în 2016, fiind acuzat de fraudarea de fonduri europene, deturnare de fonduri, spălare de bani, obținerea de foloase necuvenite și cumpărarea de influență, toate în formă continuată.

Cristian Băcanu este candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 și Secretar de Stat în Ministerul Justiției, fiind considerat apropiat al lui Ludovic Orban. Ca avocat, Băcanu l-a apărat pe Orban în dosarul deschis de DNA în 2016, când actualul premier a fost acuzat de trafic de influență. Procurorii DNA au = condamnarea lui Ludovic Orban la o pedeapsă cu executare, pentru că şi-a folosit funcţia politică şi a acţionat cu intenţie când a cerut 50.000 de euro de la o companie ca să îşi susţină campania electorală în calitate de candidat PNL la Primăria Bucureşti.

Vezi și Video. Într-un dialog spumos cu Marian Ceaușescu, Vanghelie a aruncat bomba: ‘Ce a căutat la Nicu Păun, să negocieze voturi?’

 

 

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare