alimente

sursa foto:  eatermagazine.ro

Ce legume sunt mai sănătoase congelate decât proaspete

A venit primăvara și legumele au început să apară. Este timpul să lăsăm deoparte gustările cu carne și sosuri și să ne concentrăm mai mult pe legume… proaspete sau congelate. Deși există concepția potrivit căreia ar fi bine să ne orientăm către cele culese și puse pe masă, se pare că un studiu din 2013 a arătat că lucrurile nu stau chiar așa.

Uneori, legumele și fructele își pierd din nutrienți din cauza faptului că se culeg înainte să fie coapte cu adevărat, se coc pe drum și stau pe rafturi destul de mult timp până sunt cumpărate. De aceea, este posibil ca valoarea nutrițională a celor congelate să fie superioară variantelor lor proaspete.

Vezi și Alertă! Cum poți fi INTERCEPTAT și spionat cu ajutorul televizorului

Pentru a congela fructe sau legume nu trebuie însă adăugați conservanți sau coloranți, potrivit unica.ro.

Iată 8 legume, pe care ar fi bine să le achiziționați mai degrabă congelate decât proaspete, din cauza celor menționate mai sus:

  • Broccoli
  • Morcovi
  • Porumb
  • Fasole verde
  • Conopidă
  • Varza de Bruxelles
  • Spanac
  • Mazăre

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare