sursa foto:  OVIDIU DUMITRU MATIU/MEDIAFAX FOTO

Ce salariu de profesor are Carmen Iohannis, soția președintelui Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, și-a făcut publică declarație de avere cu veniturile pe care el și soția sa, Carmen Iohannis, le-au avut anul trecut.

Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României, este profesoară de engleză în Sibiu. În această perioadă în care profesorii sunt în grevă, doamna Iohannis a decis să predea în continuare.

Conform declarației de avere a lui Klaus Iohannis, ce a fost consultată de B1tv.ro, Carmen Iohannis a primit, ca profesoară de engleză la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, suma de 41.283 de lei.

Așadar, conform sursei citate, Carmen Iohannis a avut, în 2022, un salariu lunar de 3.440 lei.

Ce salariu a avut Klaus Iohannis

Conform sursei citate, Klaus Iohannis a avut, în anul 2022, salariul de președinte de 181.944 lei – ceea ce înseamnă că a încasat 15.162 de lei pe lună.

Totodată, șeful statului a mai primit 5.934 lei, din drepturi de proprietate intelectuală pentru cărțile publicate la editura Curtea Veche.

Veniturile familiei au fost completate și cu banii obținuți din închirierea de imobile. 44.389 pe tot anul 2022, adică 3.699 de lei pe lună, a obținut Klaus Iohannis. Aceeași sumă figurează și în dreptul lui Carmen Iohannis, scrie sursa citată.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare