gigi becali

sursa foto:  Facebook

Cine este, cu adevărat, finul lui Gigi Becali, suspectat de evaziune fiscală? Averea uriașă a acestuia

Joi, la primele ore ale dimineții, polițiștii au demarat percheziții la trei firme suspectate de evaziune fiscală, administratorii acestora fiind nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, și finul acestuia, Horia Culcescu.

Cele trei societăți se numesc Leoser SA, cea mai mare firmă de sere din România, aflată acum în insolvență, Leader Internațional SA, producător de conserve de legume și fructe și compania de vinuri Ostrovit SA.

Surse judiciare au afirmat, pentru News.ro, că prejudiciul adus statului în acest dosar ar fi de peste 5 milioane de euro.

Bugetul.ro vă prezintă astăzi informații despre averea lui finului lui Gigi Becali, inginerul agronom Horia Culcescu, cel care, în anul 2013, a fost cel mai bogat fermier din România, conform AgroIntel și Revista Capital.

Culcescu deține afaceri în agricultură, viticultură și imobiliare, fiind proprietarul a 230 de hectare de sere și 1.200 de hectare de vie.

Potrivit capital.ro,  în anul 2000, finul lui Becali achiziționa de stat firma Berser, cea care are în patrimoniu terenul pe care au funcţionat serele Berceni. Compania a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri afaceri de 3,2 milioane de euro. Datoriile companiei se ridică la 45,9 milioane de euro, iar creanţele la 3,2 milioane de euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

În urmă cu câțiva ani, conform declarației de avere a lui Becali, Culcescu a primit de la nașul său 18 milioane de euro, pentru a-și dezvolta afacerea.

Sursa citată scrie că alături de sora sa, Oana Belu, şi cumnatul, Lucian Velciu, acesta se ocupă de afacerile demarate de tatăl lor, Marin Culcescu. Cei trei se află în spatele brandului Domeniile Ostrov, dar şi a Hortifruct, cunoscut drept cel mai mare producător de conserve din legume şi fructe din țară.

Membrii familiei Culcescu au investit 15 milioane de euro într-un complex de sere încălzite pe un amplasament de 13 hectare, în Pipera.

Așa cum precizam încă de la început, în portofoliul inginerului agronom se află şi firma Leoser, care administrează sere cu o suprafaţă de 90 de hectare în Popeşti-Leordeni, şi mai multe ferme de legume în Turnu-Măgurele, Işalniţa şi Craiova. De asemenea, fabrica Leader Internațional din Caracal exploatează terenuri agricole în Constanţa, Teleorman, Olt şi Bucureşti. În aceasta s-a invesit peste 8 milioane de euro.

Mai mult, Culcescu a investit peste 20 milioane de euro în plantaţia de vie de la Ostrov. Domeniile Ostrov au circa 1.600 de hectare de teren, din care 1.200 de hectare sunt plantate cu viţă-de-vie. Compania are o fabrică cu o capacitate de depozitare de 130.000 de hectolitri de vin pe an, realizată în urma unei investiţii de circa 5 milioane de euro.

Omul de afaceri Horia Culcescu este prezent în Top 300 Capital din acest an, cu o avere estimată la 55-57 milioane de euro.

Luna trecută, Culcescu a demarat procedura de  vânzare a aproape un hectar din fostele sere Berceni retailerului Lidl, pentru 2,37 milioane de euro.

Tranzacția urmând a fi definitivată la sfârșitul lunii iunie 2017.

Potrivit agrointel.ro, Horia Culcescu are de recuperat 16,63 milioane de lei și o creanță salarială de 2.010 lei de la Leoser SA, el numărându-se printre creditorii și angajații companiei.

Vezi și Bugetul.ro – site-ul de știri cu cea mai mare ascensiune din mediul online

Cine sunt adevărații acționari ai RCS & RDS

Anunț incredibil al unuia dintre fiii lui Vasile Turcu! Ce va face dacă tatăl său va muri

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare