sursa foto:  national.ro

Cine îi fură bucată cu bucată partidul lui Tăriceanu

După plecarea de la guvernare de lângă PSD, Tăriceanu a avut de-a face în partid cu foarte multe revolte din partea parlamentarilor, aleșilor locali, dar și a celor carea aveau funcții importante în ministere. Revoltații din ALDE au plecat către alte partide, ori au fost dați afară de către Tăriceanu cu ajutorul celor apropiați lui din conducerea partidului, dar unii au fost mai spilcuiți politic și au rămas în partid pentru a avea un moment oportun ca să negocieze cu alte partide la momentul potrivit plecarea lor, dar cu o bucată mai mare din ALDE și așa lăsându-l pe Tăriceanu peste noapte fără partid. Conform celor de la Național.ro, mai multe organizații din teritoriu ale partidului și-au făcut bagajele și pleacă la PNL.

 

”Uite cine predă ALDE lui Iohannis” titram pe 12 iunie anul trecut, dezvăluind negocierile secrete dintre un grup de parlamentari reprezentați de Toma Petcu și liderii Partidului Național Liberal. Scopul fiind pe de o parte ”ruperea” ALDE la momentul oportun, iar de cealaltă parte păstrarea ”sinecurilor” pentru ”combinatorii” politici, după preluarea guvernării de către liberali. Și iată că după ce a asudat din greu săpându-i groapa lui Tăriceanu încă din vara anului trecut în interiorul propriului partid, ”cârtița” Toma Petcu a putut scoate acum capul la iveală. Dar nu singur, ci alături de alți trei deputați  ALDE.

 

Toma Petcu, şef al ALDE Giurgiu şi fost ministru al Energiei

 

Drept urmare, deși și-a pus din nou propriul aparat de partid din teritoriu în cap, ca și în cazul adoptării primarului ieșean Mihai Chirică, Ludovic Orban cel puțin a putut raporta depășirea planului la parlamentari, PNL având acum 111 ”bucăți” disponibile la ”mașinăria de vot”. Asta după ce Toma Petcu, Florică Calotă, Marius Surgent și Ion Tabugan au confirmat astfel dezvăluirile noastre din iunie 2019, asumându-și și oficial intenția de a trece la grupul parlamentar PNL.

 

Scandal la Giurgiu și Teleorman

Acum rămâne de văzut dacă va fi respectată până la capăt învoiala cu Ludovic Orban, mai ales că în teritoriu spiritele sunt mai mult decât inflamate. Iar dacă în Girugiu oricum scandalul mocnea după predarea județului către nou veniții pe filiera ALDE, un nou ”focar” tocmai ce a fost identificat la Teleorman. Acolo unde aleșii locali ai PNL, în frunte cu toți primarii din județ intenționează chiar să protesteze la București, amenințând că nu se vor supune ”combinațiilor” negociate subteran de către conducerea liberală. De această dată ”ținta” nefiind Toma Petcu, ca la Giurgiu, ci Florică Calotă, fostul rival de moarte al liberalilor teleormăneni de până mai ieri…

Vezi și:

Cine este ‘noul Sebastian Ghiță’ crescut de Guvernul Orban

Apare o nouă lege a pensiilor! Cine sunt cei care ar putea avea noi beneficii

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare