sursa foto:  hotnews.ro

Cine s-ar afla în spatele lui Sebastian Ghiță și unde se ascunde

Sebastian Ghiță lipsește de trei săptămâni și de astăzi este dat inclusiv în urmărire internațională. Așadar șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a reușit să obțină o victorie importantă: fostul deputat, membru al Comisiei SRI este căutat în întreaga lume. Cu toate acestea, Ghiță transmite relaxat înregistrări cu el dezvăluind informații care arată o Românie securistă.

Cât este adevăr și cât ficțiune, nu putem ști, însă un lucru este cert. Sebastian Ghiță a fost un pion important pe tabla de șah a sistemului care a condus România în ultimii ani.

Vezi și Unii dintre cei mai importanți oameni din România, chemați la Parchet pentru audieri

Într-un mod relativ ridicol, acesta este căutat zilnic, cu insistență, la vila sa din Ploiești, deși este clar că nu e acolo. În același timp, în spațiul public au fost lansate mai multe ipoteze. Jurnaliștii de la Realitatea au susținut că Ghiță s-ar ascunde în Turcia și că este protejat de Erdogan, prietenul lui Victor Ponta, teorie, însă nu foarte plauzibilă.

O altă variantă ar fi ca Sebastian Ghiță să se fi lansat în acest spectacol cu înregistrări tip Snowden, cu protecție americană. Să nu uităm că SUA și-a schimbat administrația, iar asta înseamnă o garnitură nouă de colaboratori peste tot, inclusiv în România, care în ultimii 20 de ani a acționat sub bagheta Statelor Unite. Acest lucru este confirmat chiar de echipa lui Trump care a anunțat că va schimba rapid ambasadorii care au fost instaurați în funcții ca urmare a prieteniei cu Barack Obama. Este și cazul lui Hans Klemm, ambsadorul SUA în România, care deja își face bagajele.

Vezi și Sebastian Ghiță desființat de o fostă apropiată! „Spune o găleată cu minciuni”

Binomul Kovesi – Coldea, dar și o întreagă garnitură de jurnaliști foarte atașați de Ambasada Americii au susținut-o pe Clinton în alegerile prezidențiale, însă acum democrații sunt nevoiți să stea pe tușă. Este evident că de la Casa Albă se dorește o schimbare de paradigmă, ceea ce înseamnă că și șefii români de la butoane trebuie să plece.

Iar Ghiță oferă pe tavă argumente care să ridice suspiciuni grave legate de cei care practic au cea mai multă putere în România la ora actuală. Și cum pot fi dărâmați aceia care dețin un ocean de informații despre absolut toți cetățenii acestei țări? Arătându-le modul de acțiune. Probabil Ghiță spune adevărul în multe probleme, însă este evident că povestea este presărată de spectaculos, acel spectaculos care animă publicul.

Un lucru extrem de interesant a fost și momentul în care a dat drumul înregistrării cu Traian Băsescu și dosarul lui Voiculescu. Și-a dat seama că televiziunea sa nu este suficientă pentru a crea presiunea necesară pe Justiție și că dezvăluirile sale ar putea ieși din prim plan, așa că a introdus Antena 3 în ecuație, atingând punctul lor cel mai nevralgic: Dan Voiculescu. Odată cu acesta, procuroului general, Augustin Lazăr, nu i-a mai rămas decât să înceapă urmărirea penală cu privire la denunțul video făcut de Ghiță.

Vezi și Dosare penale trase la indigo. Cine sunt protagoniștii și cum a fost posibil

Ce urmează? Poate alte dezvăluiri. Sau poate un deal cu procurorii pentru imunitate: „vă dau toate probele pentru a-i îngropa pe Kovesi și Coldea, dar îngropăm cu totul dosarul pentru a nu crea breșe de siguranță națională”.

Astfel, cei doi dispar din peisaj, Ghiță este liber, iar la DNA și SRI vine o garnitură nouă, acceptată de administrația Trump.

Cele de mai sus sunt teorii desprinse dintr-o analiză atentă a situației, însă un lucru este evident: Ghiță nu este singur în povestea asta și a întors armele, atașându-se unei alte baricade.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare