sursa foto:  hotnews.ro

Cine s-ar afla în spatele lui Sebastian Ghiță și unde se ascunde

Sebastian Ghiță lipsește de trei săptămâni și de astăzi este dat inclusiv în urmărire internațională. Așadar șefa DNA, Laura Codruța Kovesi a reușit să obțină o victorie importantă: fostul deputat, membru al Comisiei SRI este căutat în întreaga lume. Cu toate acestea, Ghiță transmite relaxat înregistrări cu el dezvăluind informații care arată o Românie securistă.

Cât este adevăr și cât ficțiune, nu putem ști, însă un lucru este cert. Sebastian Ghiță a fost un pion important pe tabla de șah a sistemului care a condus România în ultimii ani.

Vezi și Unii dintre cei mai importanți oameni din România, chemați la Parchet pentru audieri

Într-un mod relativ ridicol, acesta este căutat zilnic, cu insistență, la vila sa din Ploiești, deși este clar că nu e acolo. În același timp, în spațiul public au fost lansate mai multe ipoteze. Jurnaliștii de la Realitatea au susținut că Ghiță s-ar ascunde în Turcia și că este protejat de Erdogan, prietenul lui Victor Ponta, teorie, însă nu foarte plauzibilă.

O altă variantă ar fi ca Sebastian Ghiță să se fi lansat în acest spectacol cu înregistrări tip Snowden, cu protecție americană. Să nu uităm că SUA și-a schimbat administrația, iar asta înseamnă o garnitură nouă de colaboratori peste tot, inclusiv în România, care în ultimii 20 de ani a acționat sub bagheta Statelor Unite. Acest lucru este confirmat chiar de echipa lui Trump care a anunțat că va schimba rapid ambasadorii care au fost instaurați în funcții ca urmare a prieteniei cu Barack Obama. Este și cazul lui Hans Klemm, ambsadorul SUA în România, care deja își face bagajele.

Vezi și Sebastian Ghiță desființat de o fostă apropiată! „Spune o găleată cu minciuni”

Binomul Kovesi – Coldea, dar și o întreagă garnitură de jurnaliști foarte atașați de Ambasada Americii au susținut-o pe Clinton în alegerile prezidențiale, însă acum democrații sunt nevoiți să stea pe tușă. Este evident că de la Casa Albă se dorește o schimbare de paradigmă, ceea ce înseamnă că și șefii români de la butoane trebuie să plece.

Iar Ghiță oferă pe tavă argumente care să ridice suspiciuni grave legate de cei care practic au cea mai multă putere în România la ora actuală. Și cum pot fi dărâmați aceia care dețin un ocean de informații despre absolut toți cetățenii acestei țări? Arătându-le modul de acțiune. Probabil Ghiță spune adevărul în multe probleme, însă este evident că povestea este presărată de spectaculos, acel spectaculos care animă publicul.

Un lucru extrem de interesant a fost și momentul în care a dat drumul înregistrării cu Traian Băsescu și dosarul lui Voiculescu. Și-a dat seama că televiziunea sa nu este suficientă pentru a crea presiunea necesară pe Justiție și că dezvăluirile sale ar putea ieși din prim plan, așa că a introdus Antena 3 în ecuație, atingând punctul lor cel mai nevralgic: Dan Voiculescu. Odată cu acesta, procuroului general, Augustin Lazăr, nu i-a mai rămas decât să înceapă urmărirea penală cu privire la denunțul video făcut de Ghiță.

Vezi și Dosare penale trase la indigo. Cine sunt protagoniștii și cum a fost posibil

Ce urmează? Poate alte dezvăluiri. Sau poate un deal cu procurorii pentru imunitate: „vă dau toate probele pentru a-i îngropa pe Kovesi și Coldea, dar îngropăm cu totul dosarul pentru a nu crea breșe de siguranță națională”.

Astfel, cei doi dispar din peisaj, Ghiță este liber, iar la DNA și SRI vine o garnitură nouă, acceptată de administrația Trump.

Cele de mai sus sunt teorii desprinse dintr-o analiză atentă a situației, însă un lucru este evident: Ghiță nu este singur în povestea asta și a întors armele, atașându-se unei alte baricade.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ
 • Orghici Simona

  Si unde mai pui ca atunci cand Trump a castigat presedentiaSUA liderii din PRU su facut o pertrecere in cinstea lui.Totuleste plauzibil

  • Alina Sorin

   Sunteți praf…..cred ca în curând telenovela ghita se va termina

   • Berbery

    Si va începe telenovela Dementa pe Dâmbovița .

 • The Invisible Man

  Klemm încă nu a părăsit postul. Așa ca varianta aceasta nu este ok.

 • rocambole

  1)Spuneti caci,,Probabil Ghiță spune adevărul în multe probleme, însă este evident că povestea este presărată de spectaculos, acel spectaculos care animă publicul.” Nu! Ghita spune minciuni, presarate pe ici pe colo cu lucruri adevarate.
  2)Spuneti de asemenea caci ,,Ghiță nu este singur în povestea asta ”
  Este absolut sigur, ii are alaturi de el pe Basescu, Ponta, Dragnea, Tariceanu, Udrea si pe toti ceilalti care au sau ar putea avea in viitor probleme cu justitia.

  • Berbery

   Esti tu sigur, boule.

   • rocambole

    Dl postac fara cei 7 ani de acasa, un vechi proverb spune ,,cucul isi canta numele ”.

 • Barmen Cruma

  ANCUZDO MAICA ESTI CRETINA RAU, DAR RAU DE TOT , RAMAI LA SUPT PULA PE CENTURA, LA AIA TE PRICEPI

 • Baba Novac

  Este ridicol ca administratia SUA sa aiba nevoie de un scandal minor referitor la lmplicarea sefilor statiei CIA din Europa de est, cu sediul central in Romania, in jocurile securiste ale DNA si SRI, pentru a-si restructura serviciile secrete. Iarasi ne credem buricul pamantului. Oare Mosadul nu ar avea un interes mai mare in protectia lui Ghita si obtinerea de informatii compromitatoare referitor la sefii structurilor binomului. Un precedent exista si nu de mult timp.

  • Berbery

   E o prostie…dementa made Romania !

 • mircea

  Izinitu,Bulanoasa,Jegarica si ala mare ca bradu si prost ca gardu mai au putin pana 20.Ianuarie,rabdare.

 • Horia Petrusan

  Mai exista o varianta ,Probabil exista o lupta surda in interiorul SRI ,pentru a-l debarca pe Colde Florin ,se folosesc de S. Ghita si ei il si protejeaza .

 • Berbery

  Nebuni multi sunt in tara . Ce legatura are Trump cu procurorii din tara, cu DNA ca doar nu Trump era anchetat,?

 • Berbery

  „..o garnitura de jurnaliști foarte atașați de Ambasada Americii au susținut-o pe CLINTON in alegerile prezidențiale” Te umfla rasul-plânsul de atata prostie. Si cum au susținut-o pe CLINTON? Au atacat emailul
  Lui Trump? Câta imbecilitate, mai rămâne sa-i arestați si sa-i băgați la
  Pușcărie pe cei care au îndrăznit sa vorbească de Clitoris.


articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.