sursa foto:  epochtimes-romania.com

Claudiu Năsui a gafat. Adrian Negrescu îl contrazice: ‘Din 100 de lei, câștigul nostru real este undeva la 34,8 lei’

După ce Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a constatat, într-un mesaj publicat pe Facebook, că din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia aproape jumătate, analistul economic Adrian Negrescu, îl contrazice. Acesta a declarat pentru B1 TV, în emisiunea moderată de Tudor Mușat că, de fapt, românii plătesc mult mai multe taxe.

“Plătim și alte taxe, printre care TVA-ul, accizele, prin prețul tuturor produselor și serviciilor pe care le cumpărăm, din banii care ne mai rămân după ce plătim taxele și impozitele pe salarii, pe casă, pe mașină, pe benzină, pe toate lucrurile pe care le consumăm.

Din 100 de lei, câștigul nostru real este undeva la 34,8 lei, de fapt, ne rămân în buzunar, bani pe care trebuie să îi folosim și să ne descurcăm cu ei.

Problema nu se pune neaapărat cu cât ne impozitează statul, problema e ce face statul cu acești bani și acolo este marea problemă, că ar trebui să se întoarcă din banii acești în mare parte în serviccii de calitate, în sănătate, în educație, în drumuri, în școli, în infrastructură, în tot ce avem nevoie”, a declarat Adrian Negrescu.

Acesta a criticat faptul că în anul 2021 guvernanții nu vor reuși să pună în practic multe dintre reformele promise atunci când vine vorba despre administrație sau despre aparatul bugetar:

“Cel puțin în 2021, e puțin probabil să fie puse în practic aceste reforme. Din păcate, atât ministrul Năsui, cât și premierul Cîțu, cât și ceilalți politicieni care activează pe scena asta publică par că sunt numai în campanie electorală, nu văd altceva decât interesele electorale, încearcă să promoveze, să se erijeze în niște personaje care nu au legătură cu decizia administrativă, deși pentru asta le plătim salariile, pentru asta i-am dus la guvern, ca să ia decizii, să vină și să restructureze aparatul public așa cum ne-au promis anul trecut, să ia măsuri pentru eficientizarea companiilor publice, să ia măsuri pentru reducerea aparatului bugetar.

Salariile au înghețat dar s-au angajat încă 8.000 de oameni față de anul trecut. Deci cheltuielile noastre au crescut față de anul trecut. Banii pe care îi plătim pentru bugetari sunt la nivel dublu fațăd e acum patru ani”, a declarat Adrian Negrescu.

Ministrul Economiei Claudiu Năsui constată, într-un mesaj publicat pe Facebook, că „din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia aproape jumătate”. Năsui spune că, deși muncesc mult, românii rămân săraci pentru că plătesc sinecuri și pensii speciale.

„Din fiecare 100 lei câștigați de un român, statul ia aproape jumătate. Povara fiscală pentru un salariat român obișnuit este și anul acesta sufocantă. 46.32% din salariu, adică aproape jumătate din veniturile noastre, se duc în taxe și impozite. Dacă punem la socoteală restul taxelor și accizelor plătite de români, trecem clar peste jumătate. În fiecare an, românul obișnuit muncește 170 de zile doar ca să își plătească dările la stat. Practic, jumătate din ziua de muncă a românilor este petrecută doar în slujba statului, și abia apoi pentru propriile familii”, scrie Năsui, conform b1tv.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare