sursa foto:  Inquam Photos/Ilona Andrei

Clotilde Armand se laudă că a învins ‘Mafia’! Birchall răstoarnă spusele ei: ‘Mare realizare după 10 luni de gunoi și șobolani în sector, nu?’

În vreme ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat o victorie în lupta cu Romprest, Ana Birchall, fost ministru al Justiției, desființează spusele edilului. Armand a precizat, vineri seara, că, după 10 luni de luptă, operatorul de salubritate a acceptat condițiile Primăriei: fără facturi supraevaluate și fără servicii de curățenie fictive. În replică, Ana Birchall susține că, în realitate, Clotilde Armand nu a realizat nimic. Ba mai mult, explică Birchall, „este o mare realizare, dar pentru Romprest careia d-na primar s-a angajat ca pana pe 2 septembrie sa le achite garantia de buna executie pentru facturile din 2020”. Așadar, Clotilde Armand va achita facturile despre care spunea, inițial, că sunt incorecte. Astfel, Birchall întreabă cine va deconta acest conflict provocat de Clotilde Armand și care s-a lăsat cu penalități și amenzi încasate de primărie, în această perioadă.

Cum s-a lăudat Clotilde Armand:

În urmă cu câteva minute s-a semnat protocolul Primăriei Sectorului 1 cu Compania Romprest. Operatorul de salubritate a acceptat toate condițiile noastre pentru care ne-am luptat în ultimele 10 luni. Fără frecvențe fictive, fără facturi supraevaluate! Vom avem un Sector curat. Am redus frecvențele inexistente, banii economisiți se vor duce în investiții.

Suma pe care ne-am angajat să o plătim este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adică 49 milioane lei pentru cinci luni. Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit și votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile făcute în starea de alertă cu societatea Rebu.”.

Ce spune Birchall:

„Am avut dreptate: legal, la Sectorul 1, s-a intamplat exact ce am spus joi: tarifele raman aceleasi, firma de salubritate ramane aceeasi iar, dupa 10 luni, d-na primar se lauda ca a redus frecventa cu 45% pentru 2 luni printr-un protocol care NU e act aditional la contract! Poate ii explica cineva consecintele, inclusiv juridice ale acestui protocol incheiat la noaptea!

Apropo, daca frecventele firmei de salubritate „erau fictive” de ce d-na primar le reduce DOAR pentru 2 luni?! Sa intelegem ca dupa 2 luni accepta revenirea la frecventa prevazuta in Regulamentul de Salubritate, elaborat de Primaria Bucuresti in baza unei directive europene, regulament pe care acum il incalca cu acest protocol? Chiar sunt curioasa ce va spune prefectul si cei responsabili cu verificarea legalitatii acestui demers!

Poate ii explica cineva d-nei primar ca prin semnarea protocolului de aseara, legal, contractul cu Romprest ramane exact la fel (mai putine frecvente pentru 2 luni), ceea ce inseamna ca firma de salubritate va face curatenie conform acestor frecvente, cu 45% mai putin. Mare realizare dupa 10 luni de gunoi si sobolani in sector, nu? In realitate, daca citim art 4 alin 1 din Protocol observam ca este o mare realizare dar pentru Romprest careia d-na primar s-a angajat ca pana pe 2 septembrie sa le achite garantia de buna executie pentru facturile din 2020! Cum care facturi? Exact acele facturi pe care le tot contesta d-na primar ca NU sunt corecte! Acum sunt corecte, ca vad ca le recunoaste, nu!?

Ar fi de ras daca nu e de plans ca cei implicati, cu d-na primar in frunte, nu stiu ca, legal, doar un act aditional schimba ceva din prevederile contractului dintre primarie si Romprest! Halal juristi!

Intrebarea de fond ramane: de ce dupa 10 luni demersurile legale pentru rezilierea contractului nici macar nu au fost demarate in instanta de catre doamna primar?!

Asa cum inca nu este lamurit public cine va plati in final penalitatile si amenzile incasate de Primarie in toata aceasta perioada!?

Cu alte cuvinte, cum zicea nemuritorul Gambetta – adică nenea Iancu Caragiale – „din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele…esenţiale”😂”.

Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare