Colțar sau canapea, aceasta este întrebarea…

În sufragerie, regină este canapeaua. Sub umbrela termenului canapea intră atât diferitele modele de canapele, cât și colțarele. 

Depinde de spațiul pe care îl ai la dispoziție. În orice caz, indiferent de opțiunea aleasă, ea trebuie să fie regina sufrageriei tale, punctul de maxim interes din living. Să alegi canapeaua potrivită este o provocare până și pentru un designer de interior specializat. De ce? Pentru că ea dictează atât stilul și atmosfera camerei, dar mai este responsabilă și de confort.

Cum am menționat și mai sus, spațiul este esențial în alegerea viitorului loc din sufragerie în care să te cuibărești după o zi extenuantă. Dacă dispui de un living generos, din punct de vedere al spațiului, poți apela cu încredere la un colțar. Dacă livingul tău funcționează după premisa „mai micuț, că-i mai drăguț”, atunci o canapea simplă care nu ocupă mult spațiu este alegerea ideală.

După cum ai citit și din titlu, în acest articol vorbim despre cum să alegi regina din sufrageria ta, canapeaua.

Diferența dintre o canapea și un colțar

Pentru a ști de ce canapea ai nevoie, trebuie mai întâi să cunoști ce oferă fiecare model. Cunoașterea este cea mai puternică armă, iar alegerea canapelei potrivite este o decizie care se ia în timp.

Canapeaua este un model care are de cele mai multe ori două sau trei locuri și care ocupă puțin spațiu. Dimensiunea redusă a canapelelor este principalul lor atu. Pe piață poți să găsești canapele mai mari, cu patru locuri sau canapele cu suport pentru a-ți întinde picioarele. 

Despre colțarele putem spune că sunt rude foarte aproapiate ale canapelelor. Atât de apropiate, încât putem să le numim tot canapele. Ce este însă diferit la ele? Pentru început, forma acestora care este în L. Cu siguranță că vor avea spațiu mai multe persoane pe ea sau vei putea sta mai confortabil, dar și spațiul ocupat de ele va fi mai mare.

Ce tipuri de canapele și colțare există?

Utilitatea unei piese de mobilier este un criteriu esențial, indiferent despre ce piesă de mobilier este vorba. Canapelele cu siguranță nu fac excepție de la această regulă. Trebuie să te gândești foarte bine ce fel de canapea alegi, pentru că ea va influența întreaga atmosferă din living.

Pentru a alege canapeaua potrivită, trebuie să iei în considerare cât timp vei petrece pe ea. De exemplu, toate canapelele sunt orientate în funcție de televizor. Dacă petreci mai mult timp acasă, poți alege o canapea sau un colțar pe care să stai mai confortabil și ai mai mult loc.

Dacă locuiești cu mai multe persoane în casă și nu ai sufieciente dormitoare, poți apela la un coltar extensibil. Acesta este varianta ideală în cazul în care vei avea nevoie de locuri de dormit suplimentare. Poate o petrecere prelungită se va lăsa cu oaspeți prea obosiți pentru a merge acasă.

Avantajele canapelelor în sufragerie

Procesul de alegere al unei noi canapele necesită timp. Extensibile, cu suport de picioare, din piele sau alte materiale, ele determină stilul camerei. 

Optarea pentru un colțar sau o canapea mai mare într-o culoare aprinsă, va da energie întregii camere. Astfel, dacă sufrageria ta este decorată într-un stil minimalist, o canapea colorată va fi ceea ce îți trebuie pentru a înviora spațiul.

Lipsa de spațiu este o problemă frecventă, mai ales în cazul garsonierelor. Cum poți rezolva această problemă? Optezi pentru o canapea extensibilă. În timpul zilei o poți ține strânsă pentru a nu ocupa spațiul și așa limitat, iar noaptea o poți desface și transforma în pat.

Tot în cazul spațiilor mici, poți opta pentru o canapea extensibilă sau normală care are și spații de depozitare.

Ce să alegi dintre un colțar și o canapea?

Toate aceste informații sunt bune până ajungi în poziția de a alege. În acest caz este cel mai bine să îți cunoști nevoile, iar cel mai important este să știi spațiul de care dispui.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare