sursa foto:  ziare.com

Update! Confirmare. Concedieri masive la Poșta Română! Un minim de 21% din personal va fi dat afară

Update. Potrivit Stiripesurse.ro, Horia Grigorescu a transmis, vineri, că nu vor fi dați afară de la Poștă oamenii care lucrează pe teren, ci își vor pierde slujbele angajați de la birouri:

„In acest moment, ca parte integranta a strategiei de dezvoltare pentru perioada 2020-2024, analizam inclusiv componenta resursei umane. Astfel, avand in vedere procesele investitionale in valoare de 200 de milioane de lei – sursa de finantare obtinuta in anul 2020, care vizeaza modernizare Postei Romane (centrul de tranzit cluj si bucuresti nord, informatizarea si digitalizarea activitatilor din cadrul companiei – cu precadere in zona administrativa), un pas si o consecinta fireasca vizeaza optimizarea fluxurilor si a numarului de personal administrativ implicat in activitatea interna a CNPR.

Prin demersul initiat ieri, se analiza eficientizarea activitatii in sfera personalului administrativ si nu operational (nu se refera la oamenii care desfasoara activitatea generatoare de venituri – factori postali, oficianti, soferi, angajati in tranzite, etc). Procentul de analiza al reducerii de personal cu 21% vizeaza exclusiv angajatii din administratia centrala, angajatii din sfera administrativa din cele 8 sucursale regionale si 42 de oficii postale judetene vizeaza un procent de 13%. Sintetizand analiza vizeaza identificarea modalitatilor de eficientizare a activitatii unui numar de aproximativ 300 de angajati TESA. Anticipam ca prin acest demers vom avea parte si de plecari voluntare, personalul eficient si performant al postei romane putand avea certitudinea ca isi vor continua activitatea in cadrul Postei Romane.

Prin acest demers in anul 2022 se va obtine o economie la bugetul de salarii de aproximativ 18 milioane de lei, punandu-se astfel bazele unei dezvoltari predictibile si solide pentru urmatorii ani ai CNPR. Posta romana este o companie care a realizat o cifra de afaceri de aprox 1.4 miliarde lei, un profit brut de peste 30 de milioane de lei, platind direct si indirect taxe si impozite anualr catre bugetul general consolidat peste 500 de milioane de lei”. 

Compania Națională Poșta Română SA se pregătește să facă restructurări masive! 21% din personal va fi concediat.

Într-o adresă semnată de directorul general Horia Grigorescu se precizează că, până la data de 26 februarie 2021, șefii din Poșta Română vor face o analiză a activității desfășurate în fiecare structură condusă.

Ulterior, aceștia vor trebui să înainteze o listă către Departamentul Resurse Umane, care să cuprindă posturile vacante, dar și posturile propuse spre desființare din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere.

Un minim de 21% din personal va fi dat afară, conform adresei intrate în posesia Bugetul.ro.

„În vederea optimizării organizatorice și redresării/eficientizării aspectelor economice precizate mai sus, numărul de posturi ocupate, din cele două categorii indicate, pe care le veți propune spre desființare va reprezenta un minim de 21% din numărul total de posturi ocupate de către personalul funcțional-administrativ și cel de conducere, aferent structurii pe care o conduceți/coordonați”, se precizează în documentul semnat către directorul general Horia Grigorescu și trimis șefilor din Poșta Română.

Vezi și

Cine sunt ‘baronii luxului’ din PNL și USR. Bugetari de top de pe urma Consiliilor de Administrație

EXCLUSIV S-au calmat apele în AUR! George Simion: ‘Nu mai pleacă nimeni!’

Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare