EXCLUSIV S-au calmat apele în AUR! George Simion: ‘Nu mai pleacă nimeni!’

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că s-au liniștit apele în interiorul partidului.

Contactat de reporterul Bugetul.ro, copreședintele AUR ne-a oferit un răspuns tranșant: „Nu mai pleacă nimeni”.

În ultima perioadă, în spațiul public, au apărut mai multe informații cu privire la apariția unei noi facțiuni în Parlamentul României, după ce AUR i-a retras susținerea politică Dianei Șoșoacă, ajunsă senator pe fondul unui protocol semnat între AUR și Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia.

De altfel, conform protocolului respectiv, 5 membri PNR au intrat în Parlament: generalul Mircea Chelaru – Argeș, doctorul chirurg Muncaciu Sorin Titus – Galați, Francisc Tobă – Brașov, Lucian Feodorov – Botoșani și Diana Ivanovici Soșoacă.

Astfel, în spațiul public s-a aruncat ipoteza că cei cinci se vor rupe de AUR și vor forma o nouă formațiune, mai ales că și Ninel Peia, alături de Diana Șoșoacă, i-a atacat pe liderii Alianței pentru Unirea Românilor.

Iată că George Simion vine acum și dezamorsează această bombă.

Astăzi mandatul de deputat al lui Francisc Tobă, acuzat de crime la Revoluția din Decembrie 1989, a fost validat de Parlamentul României, chiar dacă AUR a întreprins demersuri pentru invalidarea acestuia.

Numele lui Francisc Tobă apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, la Revoluția din 1989. Această speță, cu peste 700 de victime (morți, răniți și lipsiți de libertate), care a fost clasată în 2010.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, validarea mandatului deputatului Francisc Tobă, după ce Comisia de validare a înaintat un raport în acest sens. S-au înregistrat 155 de voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă”, o abţinere şi trei deputaţi nu au votat.

AUR condamnă validarea lui Tobă

Alianța pentru Uniunea Românilor protestează vehement față de monstruoasa înțelegere din interiorul coaliției de guvernare, în vederea validării mandatului de deputat al lui Francisc Tobă, se precizează în cadrul unui comunicat de presă.

Ignorând deliberat cererile formulate de AUR în mod repetat, dar și semnalele din spațiul public, majoritatea parlamentară a nesocotit memoria victimelor Revoluției Române și procesul de condamnare a comunismului, încă neîncheiat, votând un personaj deosebit de controversat în calitatea de deputat al Parlamentului României.

Încă de acum o săptămână, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a aprobat solicitarea AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă. AUR reamintește opiniei publice faptul că acesta a fost exclus din partid în urma unor suspiciuni rezonabile de implicare în evenimentele sângeroase de la Sibiu din Decembrie 1989, evenimente pe care nu le-a clarificat pe deplin nici în partid, nici în fața opiniei publice.

De asemenea, deputații AUR nu au participat și nu au dat girul unei validări pe care au contestat-o permanent în ultimele săptămâni, spun reprezentanții AUR.   

Vezi și

Sălajul pune stăpânire pe MAI! Ministrul de Interne, Lucian Bode, șeful Jandarmeriei, Alin Mastan, și subsecretarul Ovidiu Șandor sunt din Sălaj

Raluca Turcan, anunțul momentului pentru toți pensionarii: Cu cât vor crește pensiile în 2021

Transparența a fost bună doar în campanie! Vicele USR, scandalizat că șeful ANPC face controale la care invită presa!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare